Yandex Metrica

Sitede Ara

Gazze’ye en çok yardım yapan ülke Türkiye: Toplam yardım miktarı 52 bin tonu aştı

Gazze’ye en çok yardım yapan ülke Türkiye: Toplam yardım miktarı 52 bin tonu aştı

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları devam ediyor. İlk günden beri safını belirleyen ve Gazzeli kardeşlerinin yanında yer alan Türkiye'nin bölgeye gönderdiği yardım miktarı 52 bin tonu aşmış durumda.

Gündem

09.05.2024, 09:15

Sosyal medya hesabından Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı yardımlara yönelik paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcsü Öncü Keçeli, bu yardımların 52 bin tonu geçtiğini belirtti. Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardım yapan ülke konumunda bulunduğunu aktaran Keçeli, "Gazze'ye ulaşan insani yardımın yüzde 30'unu sağlayan Türkiye, buradaki Filistinlilere en çok yardım yapan ülke konumunda." ifadesini kullandı. Yeni bir geminin daha Mersin Limanı'ndan ayrıldığını bildiren Keçeli, bu geminin 1908 ton insani yardımla Mısır'a doğru yol aldığını belirtti. Sözcü Keçeli, 11. İyilik Gemisi'ni hatırlatarak "5066 ton insani yardım taşıyan bir diğer gemimiz ise Mısır'ın El Ariş Limanı'na yanaştı. Toplam insani yardımlarımız 52 bin tonu aştı." ifadelerini kullandı.

Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim, ne zaman çekildi? Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim,... Haberi Görüntüle

11. İYİLİK GEMİSİ

11. İyilik Gemisi'ni uğurlama töreninde konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Bugüne kadar giden tonajlı gemilerimizin en büyüğünü gönderiyoruz. Ağırlıklı gıda ve çocuk mamaları olan gemiyi biraz sonra el sallayıp uğurlayacağız. Bu, süren bir operasyon. Bu İyilik Gemisi, ülkemizin İyilik Gemisi. El birliğiyle, güç birliğiyle dolduruyoruz. El birliğiyle, güç birliğiyle dağıtıyoruz. Son Gazzeli evine dönene, huzura kavuşana kadar Türkiye'nin bu yardım operasyonu devam edecek." demişti.

Kobani davasında karar: Ali Ürküt, Ahmet Türk ve Alp Altınörs'ün cezası belli oldu Kobani davasında karar: Ali Ürküt, Ahmet Türk ve Alp Altınörs'ün... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading