Yandex Metrica

TRT'den Hicret'i anlatan animasyon filmi geliyor! 'Tay' filminin yayın tarihi belli oldu

TRT'den Hicret'i anlatan animasyon filmi geliyor! 'Tay' filminin yayın tarihi belli oldu

TRT'den yeni bir animasyon daha geliyor. Hz. Muhammed'in hicret yolculuğunu konu alan "Tay" isimli animasyon film, bu ay gösterime girecek.

Kültür / Sanat

15.03.2024, 23:45

TRT ortak yapımı bir animasyon daha vizyona girmeye hazırlanıyor. TRT, 'Tay' isimli animasyondan bir fragman yayınlayarak animasyonun yayın tarihini duyurdu.

"Tay" isimli film, annesini arayan safkan bir tay olan Riyah'ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine'ye doğru çıktığı yolculuğun hikayesini konu ediniyor. 

ÇOCUKLARA PEYGAMBER SEVGİSİNİ AŞILAMAYI HEDEFLİYOR

Çöl yolculuğu, hicretleri boyunca Hz. Muhammed ile Hz. Ebu Bekir'i takip eden Jabal'ın anılarını hatırlamasıyla farklı bir hikayeye dönüşüyor. 3D animasyon türündeki filmle çocuklara peygamber sevgisinin aşılanması, aynı zamanda çocuklarda fedakarlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesi amaçlanıyor. 

TRT Çocuk'un uzman psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının katkılarıyla hazırladığı filmin yönetmenliğini Nurullah Yenihan, senaristliğini ise Betül Yağsağan Birgören üstleniyor. 

TRT Çocuk'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Yolları fedakârlık ve sevgiyle kesişen sevimli tay Riyah ve ihtiyar deve Jabal ile birlikte Mekke’den Medine’ye doğru yola çıkarak hicretin ayak izlerini takip ediyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

"Tay" filmi, 23 Eylül'de sinemalarda izleyicilerle buluşacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading