Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız!

Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan belgesel kriziyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Ersoy, "Festivalde sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız." dedi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 21:29

30 Eylül'de başlayacak Beyoğlu Kültür Yolu Festivali tanıtımı için yapılan basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın adının sıkça geçtiği sansür kriziyle ilgili "Festivalde sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız" dedi.

"SANATIN PROVOKASYON UNSURU OLARAK KULLANILMASINA KARŞIYIZ"

Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan belgesel krizi devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivalden "Kanun Hükmü" belgeseli nedeniyle desteğini çekme kararı sonrası Altın Portakal yönetimi belgeseli ikinci defa festival seçkisinden çıkarmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuyla ilgili “Bu konuyla ilgili bakanlığımızın tavrı başından beri çok net. Bakanlık olarak kültür ve sanatın her daim destekçisiyiz. Ancak sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına da son derece karşıyız" açıklamasında bulundu. 

"SANATIN GÜCÜ KULLANILARAK MAĞDURİYET ALGISI OLUŞTURULDU"

Bakan Ersoy, "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilmiş bulunuyoruz." dedi. 

BELGESEL İKİNCİ KEZ ÇIKARILDI

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışması seçkisinden çıkarılan ve yeniden ve seçkiye dahil edilen "Kanun Hükmü" filminin, seçkiden ikinci kez çıkarıldığı belirtildi. 

Bakanlık festivalden neden çekildiğini şu şekilde açıkladı; 
Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde "Kanun Hükmü" adlı belgeselin yer aldığı belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu; "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilmiş bulunuyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading