Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Kültür ve Turizm Bakanlığı Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi!

Son dakika... Kültür ve Turizm Bakanlığı Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi!

Son dakika haberi... Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Belgesel Yarışması'ndaki Nejla Demirci'nin 'Kanun Hükmü' filminin seçkiden çıkarılıp bugün tekrar geri alınmasının yankıları devam ediyor. Filmin geri alınmasının açıklanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamayla festivalden çekildiklerini açıkladı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 21:28

Son dakika haberi... Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılan "Kanun Hükmü" belgeseli tepkiler sonucu yarışmaya geri alındı.  Karar sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiklerini duyurdu. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; Türkiye'nin kültürel ve sanat değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi vizyonuyla çalışan Bakanlığın bu vizyon çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen yüzlerce kültür sanat etkinliğine destek verildiği ifade edildi. 

"FETÖ PROPAGANDASINA VESİLE OLMAK  ÜZÜCÜ"

Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde "Kanun Hükmü" adlı belgeselin yer aldığı belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu; "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilmiş bulunuyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading