Yandex Metrica

Şok üstüne şok: Ahit Sandığı İstanbul'da ve onu almak için mutlaka gelecekler!

Şok üstüne şok: Ahit Sandığı İstanbul'da ve onu almak için mutlaka gelecekler!

Tarsus'ta bulunduğu iddia edilen kutsal Ahit Sandığı'nın (Ark of The Covenant) çarpıcı hikayesini yazar Serhat Ahmet Tan anlattı: Sandık İstanbul'da. Theodora Kudüs'ten getirtti. Aleksios Latinler'den gizlemek için Yûşâ Tepesi'ne naklettirdi. Türbeyi sonra Şeyh Yahya Efendi buldu. Ahit Sandığı için şu an 3 adres var. Türkiye'de olduğu 2028 yılına kadar açıklanır.

Kültür / Sanat

08.04.2024, 17:54

Yahudilerin tarih boyunca bulmak için her şeyi yaptıkları Ahit Sandığı gizemli öyküsüyle ilgi çekmeye devam ediyor. Hz. Musa'nın Yûşâ Peygamber'e emanet ettiği tılsımlı sandığın İstanbul'da olabileceğine ilişin işaretler giderek artıyor. Araştırmacı-yazar Serhat Ahmet Tan'a göre, Musevîlerin peşinde olduğu ünlü Ahit Sandığı İstanbul'da ve birkaç yıl içerisinde dünyaya ilan edilecek. 

Serhat Ahmet Tan

Haçlıların 15 Temmuz 1099'daki Kudüs kuşatmasının sebeplerinden biri olarak Ahit Sandığı'nı gösteren Tan, Tapınak Şovalyeleri'nin kentte her yerde bu sandığı aradığını fakat bulamadıklarını söyledi. Daha sonra 1202-1204 yılları arasındaki 4. Haçlı Seferi'ne dikkat çeken Tan, Doğu Roma'nın başkenti İstanbul'u talan eden Latinlerin işgal süresince Ahit Sandığı'nı aradıklarını kaydetti. 

İstanbul'un Haçlı saldırısına uğradığı sırada Bizans Kralı III. Aleksios'un Ahit Sandığı'nı muhtemelen Ayasofya'dan alıp kentteki gizli bir yere naklettirdiğini kaydeden Serhat Ahmet Tan, Yûşâ Peygamber'in naaşının da Beykoz'da bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

HZ. YÛŞÂ, SANDIĞIN AYRILMAZ PARÇASI

Yûşâ Peygamber Türbesi

Yûşâ Aleyhisselam Ahit Sandığı'nın ayrılmaz parçasıdır. Hz. Musa vefat ederken, sandığı amcasının oğlu olan Hz. Yûşâ devretti. Yûşâ Aleyhisselam o sandığı ordunun önüne koyduğu zaman savaşı kazanıyordu. Yûşâ Aleyhisselam sonra bu sandıkla birlikte defnedildi. Şimdi Hz. Yûşâ'nın kabri İstanbul'da. Ama sandığı göremiyoruz. Acaba bunun macerası nasıl olmuş olabilir? Bunu araştırdığımız vakit ta Bizans zamanına gidiyoruz. 

THEODORA SANDIĞI KUDÜS'TEN GETİRTTİ

İmparatoriçe Theodora

Ayasofya'yı yapan Jüstinyen'in hanımı Kraliçe Theodora'nın Hristiyanlığa geçişle birlikte, Kudüs bölgesi zaten Bizans'ın (Roma'nın) kontrolündeydi, orada Ahit Sandığı'nı buldurup İstanbul'a getirtmiş olma ihtimali çok yüksek. Bu sandık Osmanlı kaynaklarında Adem'in Tabutu diye geçiyor.

Ayasofya'nın içerisinde Omphalion diye bir yer var, 'dünyanın göbeği' denilen yer orası. Orada namaz kılınmıyor mesela şu anda. Orada taç giyme törenleri oluyordu Bizans zamanında. Bu törenlerde Jüstinyen'in bir lafı var; 'Ben seni geçtim Ya Süleyman' diye... Süleyman'ı geçebilmen için ancak kutsal sandığın sende olması lazım. Yani bir bina yapmakla Süleyman'ı geçemezsin. O söz, kutsal sandığın orada olduğunu imâ ediyor. 

TAPINAKÇILAR İSTANBUL'A BU YÜZDEN GELDİ

Bizans'ta, kayıtlara geçirilmemiş olsa bile, 700-800 sene o sandıkla orada törenler yapıldı. Tapınak Şovalyeleri Kudüs'te bir Hristiyan krallığı kurdular; 1100'lü yıllarda... 150 sene civarında hüküm sürdüler. Tapınak bölgesinin kontrolü Tapınak Şövalyeleri'ne verildi. Zaten Kudüs'ün kralı da Merovenj Hanedanı'ndandı. Yani Tapınakçıların öykündüğü soydan gelen bir kral... Şimdi Tapınakçılar "Biz sandığı bulduk" diyerek bir şayia ortaya attılar ve bu söylentiyle çok büyük güç kazandılar ama aslında ben bir şey bulduklarını zannetmiyorum. Çünkü bu dedikodudan bir süre sonra İstanbul'a geldiler ve şehri ele geçirdiler.

İstanbul'da 50 sene kaldılar. Tecavüz etmedik kimseyi bırakmadılar. Bütün kutsal şeyleri alıp götürdüler. Hepsi de Roma'ya gitti. Şu an Roma'da gördüğümüz çoğu şey İstanbul'dan gitmedir. Ama İstanbul'a asıl geliş nedenleri Kutsal Sandık'tı. Çünkü Kudüs'te bulamamışlardı.

İMPARATOR, AYASOFYA'DAN ALIP TEPEYE SAKLADI

Latin istilası sırasında Bizans tahtında III. Aleksios oturuyordu.

Nitekim İstanbul'da da bulamadılar. Sebebi de şu: Latinler burayı istilaya geldiği zaman Bizans yönetimi ikiye bölünmüştü; bir kesim, 'bunlar bizim Hristiyan kardeşlerimiz, onları şehre alalım' diyordu, öbür kesim buna karşı çıkıyordu. Karşılıklı mücadeleyle çalkantılı geçen süreçte ilk imparatorun gözüne mil çekip kulağına kurşun döktüler, adam öldü.

Ama ölmeden önce ne yaptıysa yapmıştı; benim tahminimce Ahit Sandığı'nı Ayasofya'dan alıp Yûşâ Tepesi'ne sakladı. Daha sonra Yûşâ Tepesi Osmanlılar döneminde keşfedildi, Şeyh Yahya Efendi tarafından. Ahit Sandığı'nın bulunabileceği 3 yer var: Ayasofya, Yûşâ Tepesi ve Beşiktaş'taki Yahya Efendi'nin türbesi...

SANDIK 2028 YILINA DEK ORTAYA ÇIKACAK

İstanbul Beşiktaş'taki Şeyh Yahya Efendi Türbesi 

Benim tahminim Türkiye'de Ahit Sandığı'nın varlığı 2028 yılına dek ortaya çıkacak. Devletimiz bu sandığı bulmuş olabilir. Türkiye'nin üzerine fazla gelememelerinin sebebi bu olabilir. Amam 2028'den itibaren Türkiye'den bu Ahit Sandığı istenecek. Zaten bunun için özel kanun çıkarttılar. Bir kültür varlığı nereye ait olduğu ispat edilirse, kaçırılmış olsa bile oraya iade edilmek zorunda. Koleksiyonerlerin aleyhine gibi görünen bu düzenlemenin niçin hayata geçirildiğini düşündüğümüzde Ahit Sandığı gerçeğini fark ediyoruz. Sandığın varlığı açıklandığı zaman ve İsrail bunu istediği zaman vermek zorunda kalalım diye....

Peki vermesek ne olur? Vermezsen savaş çıkar. İçinde ne olduğunu bilemesek bile sandığın sembolik önemi bile yeter bunun için. Bu iş İsrail için varlık yokluk meselesi. O sandığı Kudüs'e koyup tapınağı (Süleyman Mabedi'ni) yapacaklar. Böylelikle dünya hakimiyeti elde etmiş olacaklar, yani öyle inanıyorlar. Buna bütün dünyayı da inandırmış durumdalar. Çok büyük bir moral ve motivasyonla ivme kazanıp imparatorluğa geçiş yapabileceklerini umuyorlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading