Yandex Metrica

Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman kutlanır?

Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman kutlanır?

Konya'da üç ayların başlangıcı ile asırlardır süregelen 'şivlilk' adlı gelenek düzenleniyor. Şivlilik hakkında bilgi edinmek isteyenler internete, Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman kutlanır? sorularına yanıt arıyor.

Kültür / Sanat

30.01.2024, 20:58

Konya'da üç ayların başlangıcı ile asırlardır süregelen 'şivlilk' adlı gelenek düzenleniyor. Durum böyle olunca birçok vatandaş Şivlilik hakkında bilgi edinmek için arama motorlarında, Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman kutlanır? sorularına yanıt arıyor.

ŞİVLİLİK NEDİR?

Şivlilik nedir sorusu bugün vatandaşın en çok arattığı konu başlıklarından bir tanesi.  Konya'da her yıl Regaip Kandili'nin erken saatlerinde çocukların mahallelerindeki evleri tek tek dolaşarak çikolata, şeker, çerez (şivlilik) topladıkları kültürel bir etkinlik olarak biliniyor.
2023 yılına girmemizle birlikte, yerel idareler uzun zamandır süre gelen şivlilik adlı kültürel mirası korumak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ŞİVLİLİK NE ZAMAN KUTLANIR?

Osmanlı dönemi öncesinden günümüze kadar süregelen en eski dini geleneklerden biri olan 'Şivlilik' kutlamaları, Regaib Kandili'nden bir gün önce kutlanmaya başlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading