Yandex Metrica

Said Nursi'yi mezarından kaldıracak haber: HDP'li Gergerlioğlu Risale-i Nur pazarlıyor

Said Nursi'yi mezarından kaldıracak haber: HDP'li Gergerlioğlu Risale-i Nur pazarlıyor

Sosyal medya hesabında Risale-i Nur kitaplarına ilişkin ilan yayınlayan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, bazı takipçilerini hayal kırıklığına uğratırken derin bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Bazıları ona "Nurcu musun?" diye sordu.

Kültür / Sanat

14.03.2024, 23:54

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'Risale-i Nur' mesajı takipçilerinin tepkisine neden oldu. Sosyal medya hesabından Yeni Asya gazetesinin bir dağıtım ilanını paylaşan HDP'li vekil şunları yazdı:

"Duyurayım 
Maddi imkanı olmayan kimselere Risale İ Nur Külliyatının temel kitaplarını hediye ediyoruz.
Müracaat:Hasan Muharrem  Okur:0532 4715352"

Sözkonusu mesajın Yeni Asya gazetesinin düzenlediği bir kampanya ilanı olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, "Duyuruya yardımcı olmamı istediler" dedi ama takipçilerini teskin edemedi. 

Bir vatandaş, "Hocam hocamm! Yapmayın hocam, bari siz yapmayın... O kitapları yüzeysel de olsa okumuş biri olarak onun yerine dünya klasiklerini gönderin, Nazım Hikmet gönderin, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali gönderin" diye tepkisini dile getirdi. 

Gergerlioğlu ise bunu "Hepsini okusa zarar mı? Eleştirel düşüncesi gelişir, kötü mü?" şeklinde cevapladı. 

"Böylece, maddi yoksunluğun tevekkülle karşılanmasına dair manevi bir katkıda bulunmak mı muradınız? Pazarlama tavrı size yakışmadı Sayın Gergerlioğlu" diyen bir takipçisine ise HDP'li vekil şunu yazdı: "Bir kişinin ricasını duyurmak mı yanlış? Tırnak işareti var."

'MEĞER NE LEŞMİŞSİNİZ!', 'NURCU MUSUNUZ?'

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Gergerlioğlu'na tepki gösterenlerden birinin sözleri ise oldukça ağır oldu: "Artık sevimsiz bir hale geliyor sözleriniz. Yukarıdaki kişi diyor ki fakir kitap alamıyor diye ona istediğin kitabı dayatıyorsun, onun fakirliğinden yararlanıyorsun. Ben de ekleme yapayım; sizi mi destekledik zamanında meğer ne leşmişsiniz."

Kimi takipçilerinin "Vergilerimizi verir misiniz lütfen" diyerek alay ettiği Gergerlioğlu'na bir vatandaş da şu soruları sordu: "Niye Sait Faik kitabı hediye etmiyorsunuz? Ya da Nazım Hikmet ne bileyim Cahit Sıtkı falan? Neden tarikatçı bir adamın kitapları? Siz Nur cemaatinin mensubu musunuz Ömer Faruk Bey?"

Twitter'da yazdığı ilanla derin bir tartışmanın fitilini ateşleyen Gergerlioğlu, "Nurcu musunuz?" sorusuna cevap vermedi. Bazı vatandaşların Risali-i Nur kitaplarının yazarı Said Nursi'yi Şeyh Said'le karıştırması dikkat çekti. 

DEMOKRAT PARTİ İLE DİRSEK TEMASI MI?

Gergerlioğlu'nun Yeni Asya ilanını duyurması Altılı Masa bileşeni Demokrat Parti ile HDP ilişkisini gündeme taşıdı. Yeni Asya grubundan sıkı bir 'Nurcu' olduğu bilinen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın HDP ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğu merak ediliyor. 

Uysal'ın DP Genel Merkez binasının haczedilmesini geçtiğimiz yıllarda Adnan Oktar sayesinde önlediği ve Oktar'dan 900 bin TL aldığı biliniyor. Yeni Asya destekli DP'nin Adnan Oktar grubundan sonra HDP ve Gergerlioğlu ile de dirsek temasında bulunması dikkatlerden kaçmadı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading