Yandex Metrica

Mavi Marmara saldırısını anlatan 'Sinyal' filmine Almanya'dan ödül

Mavi Marmara saldırısını anlatan 'Sinyal' filmine Almanya'dan ödül

Mavi Marmara Gemisi'nde yaşananları beyaz perdeye taşıyan Sinyal filmi, Kiez Berlin Film Festivali'nde 'En İyi İnsan Hakları Filmi Ödülü'nün sahibi oldu.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:38

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2020 yılını Mavi Marmara yılı ilan etmesi dolayısıyla Mavi Marmara Gemisi'nde 11 yıl önce yaşananları sinemaya aktardı. Gerçek görüntülerin de yer aldığı film daha önce de Kazakistan, İtalya, Kanada, Romanya, Hindistan ve Mısır'da festival seçkilerinde izleyiciyle buluştu.

Çekimleri Şubat 2020'de tamamlanan film, geçen yıl 31 Mayıs'ta çevrim içi galada izleyici ile buluştu.

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisi, 31 Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Saldırının 10. yılına özel olarak hazırlanan filmin çekimleri İstanbul'da bir platoda tamamlandı.

Filmin yapımcılığını Rumman Grup, idari yapımcılığını Yavuz Yıldırım, görüntü yönetmenliğini ise Celal Topçu üstlendi. Filmin müzikleri Yücel Arzen'in imzasını taşırken, kurgusu Sefa Yumuşak'a ait.

'EN İYİ FİLM' ÖDÜLÜ

Film, bir yıldır festival yolculuğuna devam ediyor. Hindistan'daki Tagora Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görülürken,  İtalya'da düzenlenen Nazra Palestine Film Festival'inde finalist oldu.

Film ayrıca Kazakistan, Belarus ve Moldova'daki Laurus Film Festivali'nde yarı finalist olmaya hak kazandı. Kanada'daki Montreal Uluslararası Film Festivali, Romanya'daki Short Stop Uluslararası Film Festivali ve Mısır'daki Faten Hamama Film Festivallerinde ise 'Festival Seçkisi' bölümünde yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading