Yandex Metrica

Marmara Bölgesi'nde gezilecek yerler? Marmara'da tatil için İstanbul dışında gidilecek çok yer var!

Marmara Bölgesi'nde gezilecek yerler? Marmara'da tatil için İstanbul dışında gidilecek çok yer var!

Marmara Bölgesi'nde gezilip görülebilecek o kadar çok yer var ki, tatilciler rotayı nereye kıracağını şaşıracak. Bursa, Balıkesir, Çanakkale başta olmak üzere her kilometresinde ziyaret edilebilecek nokta var. Sadece İstanbul'da bile 1 haftalık tatil planlayabilirsiniz.

Kültür / Sanat

08.04.2024, 09:25

Marmara Bölgesi'nde hangi turistik yerler var? Tatilciler Marmara Bölgesi'nde nereleri gezebilir? Merak edilen soruların cevapları haberde yer alıyor.

Marmara, kıyı şeritlerinde deniz, iç bölgelerinde ise tarihi yerler barındıran bir bölge. Tatil planını buraya göre yapacak olanlar tercih sürecinde kararsız kalabilir.

KAZ DAĞLARI HEP İYİ GELİR

Sıcak yaz günlerinde serin ve tertemiz hava ile dolu bir tatil geçirmek isteyenler Kaz Dağlarını seçenekler arasında düşünebilir. Edremit Körfezi’ne yaklaşık bir saat mesafede olduğu için de yazın hem deniz hem de dinlenme tatili yapmak mümkün...

HAVA DURUMUNA BAKIP YOLA ÇIKMALI

Yılın 12 ayı, Kaz Dağları’nı ziyaret etmek için ideal. Yazın, yüksekliğin etkisiyle şehir hayatına göre çok daha serin oluyor. Soğuk havalarda ise dağ havası eşliğinde sonbaharın ya da kışın tadı çıkarılabilir. Kışın gelme planı yapanlar, hava durumunu kontrol ederek yola çıkmalı. Yoğun kar yapışı olmasa da kış lastiği takmakta fayda olabilir. 

ÇOCUKLAR "KUŞ CENNETİNİ" ÇOK SEVECEK 

Özellikle çocuklarla tatil planları arasında Balıkesir sınırları içindeki Kuşcenneti Milli Parkı ziyaret edilmeli. Yüz ölçümü 24.047 hektar olan bu doğal yaşam alanında farklı türlerde kuşlar bulunuyor. 

AĞAÇ VE SAZLAR KUŞ KOLONİLERİ İLE DOLU

Tepeli pelikan, ak pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ve ötücülerden oluşan binlerce kuşun, ağaçlar ve sazlar üzerine yuva yaptığı büyük kuluçka kolonilerini görünce şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

"TROYA" TARİH MERAKLILARINI BEKLİYOR

1998 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne  yılında giren Troya Antik Kenti, tarih meraklılarının rotası olabilir. Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsedilen Troya Savaşı’nın yapıldığı yer olarak da bilinen kent, Çanakkale il sınırları içinde yer alıyor. 

KENT, DEFALARCA KURULUP YIKILMIŞ

Troya’da 1871 yılından itibaren yapılan kazılar, kentin tarihi boyunca defalarca kurulup yıkıldığını ortaya koymuş. Kazılarda dokuz kent katmanının yanında kırk iki yapı katı ortaya çıkarılmış. 

GÜNÜBİRLİK GEZİ İÇİN İDEAL: SAPANCA 

Dereleri, içme suyu havzası ve ormanlarıyla son yıllarda gelişen bir turizm noktası olan Sapanca ise günübirlik geziler için ideal. İsmi anıldığı akla gelen ilk şey ise kuşkusuz, gölü. 

BAHAR AYLARINDA TABLO GİBİ

Kıyısındaki bitki türlerinin çeşitliliği, suyunun berrak mavisi özellikle doğanın canlandığı bahar aylarında tam bir renk cümbüşü yaratıyor. Çınar ağaçları, sebze meyve bahçeleri arasında uzanan gölgeli yolları bölgeye ve göle ayrı bir güzellik katıyor.    

KIŞ TURİZMİNİN BAŞKENTİ: BURSA

Bursa sınırları içinde yer alan Uludağ ise kış turizmi için düşünülebilir. Kayak sezonu ekim sonu başlıyor ve neredeyse şubat ayının sonuna kadar sürebiliyor. 

ULUDAĞ HER MEVSİM GEZİLEBİLİR

Kış turizmiyle bilinmesine rağmen Uludağ'ın doğal güzellikleri, gezilecek yerleri ve özellikle gölleri tüm mevsimler için harika seçenekler sunuyor. Kışın donan ve üstünde yürünebilen bu göllerde yazın yüzmek de mümkün oluyor. Kayak sporunun yanında dağ tırmanışı, safari, snowboard ve kayak motoru gibi birbirinden eğlenceli ve heyecanlı aktiviteler de Uludağ'ın turistlerine sunduğu eşsiz olanaklar arasında sıralanıyor.

MEGAKENT İSTANBUL'DA GEZİLECEK YERLER...

Marmara Bölgesi sınırları içinde yer alan Megakent İstanbul ise başlı başına bir uzun tatil rotası. Burayı seçtiğiniz takdirde, Topkapı Sarayı'nı, Yerebatan Sarnıcı'nı, Ayasofya Camii'ni ve Adaları gezmeyi unutmayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading