Yandex Metrica

Karadeniz Bölgesi'nde gezilecek yerler? Türkiye'nin kuzeyini keşfetmeye hazır mısınız?

Karadeniz Bölgesi'nde gezilecek yerler? Türkiye'nin kuzeyini keşfetmeye hazır mısınız?

Yüksek dağları, yeşil doğası, hırçın dalgalı denizi ve tertemiz havasıyla Karadeniz Bölgesi, tatilcilerin tercih ettiği en güzel bölgelerden biri. Bu yaz Karadeniz'e uzanma niyeti olanlar, birçok yeri seyahat listesine ekleyebilir.

Kültür / Sanat

04.03.2024, 13:58

Karadeniz Bölgesi'nde gezilecek yerler? Karadeniz'deki tarihi ve turistik yerler nerede? İşte cevaplar...

Manastır, kale, dere ve şelaleler. Yaz tatili için Karadeniz seçeneğini es geçmemek gerekiyor. Birbirinden güzel doğa harikası yerleri görmeyi ve anılarına eklemeyi kim istemez?  

"KARADENİZ" DENİNCE AKLA GELEN İLK ŞEY: YAYLALAR

Özellikle yaz aylarında eşsiz bir görünüme sahip olan yaylalara Karadeniz'e giden herkes uğramalı. 

VİRAJLARIN SONU TABİAT HARİKASI

Elevit, Palovit, Trovit, Sal, Samistal, Avusor, Hazindak, Ayder ve Pokut gibi yaylalarda doğa ile bütünlemiş hissetmemek imkansız. 

SÜMELA MANASTIRI'NI HALA GEZMEDİNİZ Mİ?

Trabzon’un Maçka İlçesinde, Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adı ile anılıyor. 

VADİDEN 300 METRE YÜKSEKTE YER ALIYOR

Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumuyla manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağara ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürüyor.

HIRÇIN SULARI İLE MEŞHUR: FIRTINA DERESİ

Fırtına Deresi, Karadeniz'in en çok bilinen doğa harikası. Kaçkar Dağları'nın yamaçlarında bulunan ve derelerin birleşimiyle oluşan akarsu, hırçın karakteriyle tanınıyor.

RİZE'DE BİR TARİHİ BAŞYAPIT

Karadeniz'e gidip burayı gezmemek olmaz. Zilkale bölgenin en dikkate değer eserlerinden birisi. Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerine kurulmuş durumda.

DENİZDEN 750 METRE YÜKSEKTE KONUMLANMIŞ

Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 metre, dere yatağından yaklaşık 100 metre yükseklikte yer alıyor.

PALOVİT'E UĞRAMAMAK OLMAZ

Zilkale'ye 10 dakikalık bir mesafede bu kez bir başka güzellik karşınıza çıkacak. 15 metre yükseklikten dökülen Palovit Şelalesi. Şelale aynı zamanda, Çamlıhemşin'in trekking duraklarından bir tanesi...

BORÇKA'DA BİR KARAGÖL

Artvin merkezinden 60 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl eşsiz bir doğa harikası. Göl, bir heyelan sonucunda meydana gelmiş. 

Direksiyonu Karadeniz'e kırmanız durumunda Ordu'daki mesire yeri Boztepe, 18. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Artvin'deki Çifteköprü ve damlataş şekilleriyle dikkat çeken Gümüşhane'deki Karaca Mağarası'nı ziyaret edebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading