Yandex Metrica

Deniz Kaplumbağaları özel olarak korunacak

Deniz Kaplumbağaları özel olarak korunacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek olan "Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanları ve Sınırlarının Belirlenmesi Projesi" kapsamında deniz kaplumbağaları korunacak.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:02

Fethiye-Göcek, Köyceğiz-Dalyan, Belek, Patara ile Göksu Deltası olmak üzere 5 özel Çevre Koruma bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanları ve Sınırlarının Belirlenmesi Projesi" başlatıldı.

Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünün görev ve sorumluluğu altındaki bu bölgelerde deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarının korunması için denizden sahile kadar 40-50 metrelik alanda ahşap bariyerler oluşturulacak. Bu bölgelere insanların girmesine izin verilmeyecek.

Genel Müdürlüğün yürüteceği proje kapsamında, 5 bölgedeki kumsallarda yuvalama yapan iribaş deniz kaplumbağası (caretta caretta) ve yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) koruma seviyesinin artırılması hedefleniyor. İnsanların deniz kaplumbağası üzerindeki zararlarını azaltmak için oluştulacak bariyerlerin kurulması için Özel Çevre Koruma Bölgesi kumsallarına toplam 1650 kazık çakılacak

Kumsallardaki otel ve işletmelerin, misafirlerin ve ziyaretçilerin ahşap bariyerlerin kurulduğu bölgelere girmesi, bu alanlara şemsiye, şezlong kurulması engellenecek. Kumsaldaki alanlara araç girişleri de tabelalarla önlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading