Yandex Metrica

'Bağlılık Hasan' filmi 74. Cannes Film Festivalinde

'Bağlılık Hasan' filmi 74. Cannes Film Festivalinde

Bu yıl 74'üncüsü düzenlenen Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümünde Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi gösterildi. Yönetmen, "Kendi adıma gurur duyuyorum." dedi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:39

74. Cannes Film Festivali, Fransa'nın Cannes kentinde tüm heyecanıyla devam ediyor. Festivalin "Belirli Bir Bakış" seçkisinde bu yıl "Bağlılık Hasan" filmi gösterildi. Ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu ve filmde rol alan oyuncu Umut Karadağ da katıldı.

AA'nın haberine göre Semih Kaplanoğlu, 'Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi olan "Bağlılık Hasan"ın çekimlerini salgından önce tamamladıklarını, bu nedenle zorluk yaşamadıklarını belirtti.

'FİLMİNİZİ ÇOK BEĞENDİK' DEDİLER

Filmi 2020 Mart ayında Cannes'a gönderdiklerini söyleyen usta yönetmen, şöyle dedi:

" 'Bu sene yapıp yapmayacağımız belli değil ama sizin filminizi seleksiyona almak istiyoruz. Eğer bekleyebilirseniz, 2021'de Cannes Film Festivali'ne sizin filminizi mutlaka alacağı, çok beğendik.' dediler. Ben de beklemeyi kabul ettim. Film bittikten sonra insanlar filmin hikayesinden, oyunculuktan ve görselliğinden çok etkilendiklerini söylediler."

BAĞLILIK HASAN FİLMİNİN KONUSU

Semih Kaplanoğlu imzalı Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi Bağlılık Hasan, geçimini babasından miras kalan meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan Hasan'ın hikayesini konu alıyor. Hasan, Hac için Mekke'ye gidişi yaklaştıkça geçmişine ve kendi içine doğru bir arayışa çıkar.

38 FİLMDEN BİRİ OLDU

Başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok'un paylaştığı Bağlılık Hasan filminde, Mahir Günşiray da konuk oyuncu olarak rol aldı. Film, Cannes'da 2000 film arasından seçilen 38 filmden biri oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading