Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'de bu kez de seçim tartışması: Gantz'ın erken seçim çağrısına Netanyahu'dan ret

İsrail'de bu kez de seçim tartışması: Gantz'ın erken seçim çağrısına Netanyahu'dan ret

İsrail'de savaş kabinesi içinden erken seçim çağrısı geldi. Gazze'deki kötü durum ve esirlerin bir türlü kurtarılamaması sonucu özellikle esir yakınlarından gelen seçim çağrılarına savaş kabinesi üyesi Benny Gantz da katıldı. Bu çağrıya Başbakan Netanyahu'nun partisinin cevabı ise sert oldu.

Dünya

17.04.2024, 00:51

İsrail'in Gazze'deki katliamı devam ederken savaş kabinesi üyesi Benny Gantz'dan erken seçim çağrısı geldi.

İsrail'in köklü gazetelerinden The Jerusalem Post'ta yer alan habere göre savaş kabinesi üyesi Gantz, eylül ayında erken seçime gidilmesi çağrısında bulundu. Gantz, böylece seçimler konusunda ilk kez net bir tarih telaffuz etmiş oldu.

Halkın güvenini yeniden kazanmak için seçime gitmek gerektiğini savunan Gantz, yapılacak seçimlerin İsrail'e uluslararası destek sağlayacağını iddia etti. 

Gantz'ın erken seçim çağrısına ilk cevap eski başbakan ve mevcut ana muhalefet partisi lideri Yair Lapid'den geldi. Lapid, seçim için 6 ay daha beklemenin gereksiz olduğunu söyledi. İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan Lapid, Netanyahu hükümetini ülke tarihindeki en kötü, en tehlikeli ve en başarısız hükümet olarak nitelendirdi. 

İsrailli yerleşimciler yanlışlıkla kendi tırlarını yaktı: Gazze'ye gidiyor sandılar! İsrailli yerleşimciler yanlışlıkla kendi tırlarını yaktı: Gazze'ye gidiyor sandılar! Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN PARTİSİNDEN SERT CEVAP

Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan yapılan açıklamada Gantz'ın küçük siyasetle uğraşmaması gerektiği kaydedildi. Partiden yapılan açıklamada "Şu anda bir seçim bizi böler ve felce uğratır, Refah'taki operasyona ve esir anlaşması şansına ciddi şekilde zarar verir. Hükümet, savaşın tüm hedeflerine ulaşana kadar devam edecek." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading