Yandex Metrica

Sitede Ara

Işıkları söndürün fişleri çekin! Elektriğe yüzde 400 zam geliyor! Uzman isim "bu zam kaçınılmaz" diyerek duyurdu

Işıkları söndürün fişleri çekin! Elektriğe yüzde 400 zam geliyor! Uzman isim "bu zam kaçınılmaz" diyerek duyurdu

Uzun süredir elektrik faturaları için zam sessizliği koruyan EPDK, okkalı bir zamma hazırlanıyor. Elektrik faturalarına yapılması beklenen zam için açıklamalarda bulunan uzman isimler, "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" ifadesini kullandı.

Ekonomi

21.03.2024, 15:10

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren "Elektrik faturasına zam var mı?" sorusuna cevap uzman isimlerden geldi. EPDK'nın uzun süre elektrik faturalarına zam yapmadığını belirten uzman isimler, "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" ifadelerini kullandı. 

Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş tarih verdi: Alım fırsatı başlıyor Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş tarih verdi: Alım... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURALARINA YÜZDE 400 ZAM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tasarruf uzmanı Çağada Kırım, "Elektriğe zam gelip gelmeyeceğine dair henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak mesken elektriğine yüzde 400 zam gelmesi şaşırtmaz." ifadelerini kullandı.

Sahte yağ tuzağına dikkat! 1 ayda arabasında 241 bin 630 TL'lik hasar çıktı Sahte yağ tuzağına dikkat! 1 ayda arabasında 241 bin 630... Haberi Görüntüle

"FATURALAR OLMASI GEREKENİN ALTINDA"

Sözlerine devam eden Çağada Kırım, "Yapılan araştırmalara göre, piyasadaki elektrik maliyeti yaklaşık 2,2 TL seviyesini görüyorken evlerde tüketilen elektriğin fiyatı düşük kademe 48 kuruş, yüksek kademe elektrik fiyatıysa 1,13 TL. Sanayi kuruluşları için ise bu durumun tam tersi gözleniyor, bir alçak gerilim sanayi abonesi 3,05 TL’den elektrik tüketiyor." şeklinde konuştu.

10 bin TL üzerinde maaş alan emekliler bayram edecek! 20 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde ek ödeme hesaplarda 10 bin TL üzerinde maaş alan emekliler bayram edecek! 20... Haberi Görüntüle

SON KARAR EPDK'NIN

Evlerde kullanılan elektriğin fiyatının olması gerekenin çok altında kaldığını aktaran Kırım, "Piyasada bir elektrik zammı söylentisi var ve bu bizlerin de duyum aldığımız bir konu. Fakat nihayetinde belirleyici kurum EPDK’dır." dedi.

Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek ödemesi, indirim kartı ve Temmuz zammı! Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek... Haberi Görüntüle

IŞIKLARI SÖNDÜRÜN ZAM YÜKSEK OLACAK

Sözlerine devam eden Tasarruf Uzmanı Çağada Kırım, "Maliyet ve tarife fiyatlarına baktığımızda evlerin elektrik fiyatı ile elektriğin maliyeti arasında ciddi bir uçurum oluştuğunu görmek mümkün. Bu fark yüzde 400’lere kadar çıkıyor. Kademeleri de göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 150 ile 200 arasında bir fiyat artışı ev elektrik fiyatlarını piyasa seviyelerine çekecektir." ifadelerini kullandı.

"Diğer taraftan sanayi kuruluşları da maliyetin üzerinde bir tarifeden elektrik tüketiyor." diyen Kırım, "Sanayi elektriğinin yüksek olması çarpan etkisi ile enflasyonu artırırken evlerin elektrik fiyat değişikliğinin enflasyon üzerindeki etkisi çok daha sınırlı oluyor. Elektrik fiyatlarının yaz aylarına doğru güncellenmesi kaçınılmaz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading