Yandex Metrica

Irak'tan önemli adım: ABD'nin Irak'tan çekilmesi için toplanan imzalar Meclis Hukuk Komisyonuna gönderildi

Irak'tan önemli adım: ABD'nin Irak'tan çekilmesi için toplanan imzalar Meclis Hukuk Komisyonuna gönderildi

Irak'ta 100'den fazla milletvekilinin imzaladığı ve ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden yasa teklifi, Meclis Güvenlik ve Savunma Komisyonuna gönderildi.

Dünya

07.04.2024, 00:04

Irak'ta 100'den fazla milletvekilinin imzaladığı ve ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden yasa teklifi, Meclis Güvenlik ve Savunma Komisyonuna sevk edildi.

Yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi için düzenlenen oturuma başkanlık eden Muhsin Mendelavi, söz konusu yasa teklifini Meclis Güvenlik ve Savunma Komisyonuna gönderdi. Medelavi, hükümete "yabancı güçlerin çekilmesi ve görevlerinin sonlandırılmasını" öngören 2020 yılı Meclis kararını da uygulama çağrısı yaptı. Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması yönünde 5 Ocak 2020'de karar almıştı.

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar Haberi Görüntüle

ABD'NİN ORTADOĞU'DAKİ VARLIĞI

ABD'nin Ortadoğu'daki askeri varlığı 2011'de Afganistan'da 100 bini, 2007'de Irak'ta 160 bini geçerek zirve yaptı. 2021'de Afganistan'dan çekildikten sonra bu sayı çok daha düşük olsa da hala bölgeye dağılmış yaklaşık 30 bin ABD askeri bulunuyor.

Ayrıca İsrail-Gazze savaşının başladığı ekim ayından bu yana ABD, savaş gemileri de dahil olmak üzere bölgeye ilave binlerce asker sevk etti. ABD’nin Irak'ta Birlik III ve Ayn el-Esad hava üssü gibi askeri tesislere dağılmış 2 bin 500 personeli bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading