Yandex Metrica

Kritik yasaya onay: Mahkumlar da askere alınacak

Kritik yasaya onay: Mahkumlar da askere alınacak

İki yılı aşkın zamandır devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, belirli cephelerde çatışmalara sahne oluyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin her fırsatta Rus saldırılarına karşı Batılı dostlarından silah istemesi gündemdeki yerini korurken Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada 14 yerleşim birimini ele geçirdiğini açıkladı. Bu arada Zelenski'nin imzaladığı yasayla da Ukrayna'da cezaevinde bulunan bazı mahkumlara askerlik yapma imkanı tanındı.

Dünya

18.05.2024, 16:46

Rusya-Ukrayna Savaşı, başta ABD olmak üzere neredeyse tüm Batılı güçlerin Ukrayna'ya verdiği destekle devam ediyor. İlk aylardaki şiddetli çatışmalar yerini düşük seviyeli çatışmalara bırakmış durumda. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün büyük zararlar gördüğü savaşın yine de bir kazananı yok. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, katıldığı bütün toplantılarda yaptığı konuşmalarda Batı'dan istediği desteği yinelerken Rusya ilerlemeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada son bir haftada 14 yerleşim biriminin daha ele geçirildiği duyuruldu. 

20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları çürütebilir 20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları... Haberi Görüntüle

HAFİF SUÇLARDAN HÜKÜM GİYENLER İÇİN

Bu gelişmeler yaşanırken Ukrayna'da önemli bir yasa Zelenski'nin onayına sunuldu. Söz konusu yasa, cezaevindeki bazı mahkumların gönüllü olarak sözleşmeli şekilde askere alınmalarına imkan tanıyordu. Bu yasa Zelesnki tarafındna onaylandı ve belirli şartları taşıyan mahkumlara askerlik yapma imkanı tanındı. Yasaya göre hafif suçlardan hüküm giyen mahkumlar sözleşmeli olarak askerlik yapabilecek. Ağır kasıtlı cinayet, tecavüz, cinsel şiddet ve ulusal güvenliğe karşı suçlardan hüküm giyenler ise bu yasadan yararlanamayacak. 9 Mayıs'ta Ukrayna parlamentosu tarafından kabul edilen ve Vladimir Zelenski tarafından imzalanan yasa ile 15 bin ila 20 bin arasında mahkumun silah altına alınması öngörülüyor.

Prens'te olsan aylık alacaksın! Galler Dükü Prens William'ın aldığı maaş dudak uçuklattı! Prens'te olsan aylık alacaksın! Galler Dükü Prens William'ın aldığı maaş... Haberi Görüntüle

RUSYA: "14 YERLEŞİM BİRİMİNİ ELE GEÇİRDİK"

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Harkiv, Donetsk ve Zaporijya bölgelerinde 14 yerleşim biriminin ele geçirildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca 63 Ukraynalı askerin son bir haftada teslim olduğu bildirildi. Açıklamada "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 601 uçak, 274 helikopter, 24 bin 234 İHA, 522 hava savunma füze sistemi, 16 bin 58 tank ve zırhlı araç, 1303 çok namlulu roketatar, 9 bin 635 obüs ve havan topu ile 21 bin 763 özel askeri araç imha edildi." denildi.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading