Yandex Metrica

Sitede Ara

İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir araya geldi

İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir araya geldi

Somali'nin başkenti Mogadişu'ya giden MİT Başkanı Kalın, burada Cumhurbaşkanı Mahmud tarafından kabul edildi. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve istihbarat alanlarında Eş-Şebab terör örgütüyle mücadele çabaları ele alındı.

Dünya

13.05.2024, 12:06

Somali Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın'ın başkent Mogadişu'yu ziyaret ettiğini ve burada Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edildiğini duyurdu. Açıklamada görüşmede Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı (NISA) Başkanı Abdullahi Mohamed Ali'nin de bulunduğu belirtildi. 

Yapılan görüşmede Güvenlik ve istihbarat alanlarında Eş-Şebab terör örgütüyle mücadele çabalarının ele alınırken bölgesel istikrarın geliştirilmesi ve Türkiye ile Somali arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Geliştirdiği tedavi ile kanseri yendi! Avustralyalı doktor Richard Scolyer MRI sonucunu paylaştı Geliştirdiği tedavi ile kanseri yendi! Avustralyalı doktor Richard Scolyer MRI... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-SOMALİ ANLAŞMASI

Türkiye ile Somali arasında 8 Şubat'ta savunma ve güvenlik konularını da içeren Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye-Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nın Somali Meclisi tarafından onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilerin sorularına cevap veemiş ve

Türkiye ile yapılan anlaşmanın Somali'de terörizm, dış tehditler, korsancılık ve yasa dışı balıkçılıkla mücadele ile kıyıların korunmasını ve deniz kaynaklarının geliştirilmesi gibi konularda işbirliklerini kapsadığını belirtmişti. Mahmud, anlaşmanın, Etiyopya veya başka bir ülkeye yönelik düşmanca bir amacı olmadığını, iki ülke arasında ortak bir deniz kuvvetleri oluşturulacağını, bu kuvvetlerin Somali sularını 10 yıl boyunca koruyacağını ve deniz kaynaklarının gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etmişti. Mahmud, "Türk kardeşlerimiz bu anlaşma çerçevesinde sadece 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak. 10 yıllık işbirliğinden sonra biz de denizlerimizi koruyacak bir donanmaya sahip olacağız." şeklinde konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading