Uzmanlardan 'kar yağışına aldanmayın' uyarısı geldi! Dikkat, kör edebilir
Geç gelen kar yağışı yurt genelinde etkisini artırdı. Uzmanlar kar yağışıyla ilgili kritik uyarılarda bulundu. Karın körlük ve sağırlık gibi sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda uyaran uzmanlar ne yapılması gerektiğini aktardı. İşte uzmanlardan kritik uyarılar...

Türkiye genelinde kar yağışı iyi,den iyiye kendisini hissettirirken uzmanlardan kritik uyarı geldi. Fotokeratit olarak bilinen kar körlüğü, UV ışınına aşırı maruz kalmanın neden olduğu bir göz hastalığı ve uzmanlar kar yağışının başladığı şu günlerde vatandaşlara dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.
KAR KÖRLÜĞÜ BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR?
gözlerde acı, dayanılmaz baş ağrısı, bulanık görüş, geçici görme kaybı
KAR KÖRLÜĞÜ TEDAVİSİ
Kar körlüğü kolayca tedavi edilebilir. Şayet kendinizi UV ışınlarından uzaklaştırıp gözlerinizi dinlendirirseniz çabucak iyileşmeniz mümkün.
YAYGIN SEMPTOMLAR NELERDİR?
Fotokeratit belirtileri her zaman hemen ortaya çıkmaz. Bazen kornealarınız hasar gördükten birkaç saat sonrasına kadar semptomları fark etmezsiniz.
Yaygın semptomlar şunlardır:
gözlerde ağrı ve yanma, gözünüzde bir şey olduğunu ve onu çıkaramayacağınızı hissetmek, ışığa duyarlılık,
şişmiş, kırmızı göz kapakları, sulu gözler, baş ağrısı, bulanık görüş, iç mekan ışıklarının etrafında abartılı parlama,
NELER YAPILABİLİR?
yanmayı veya göz ağrısını yatıştırmak için soğuk kompres kullanmak, UV ışığına maruz kalmaktan gözleri dinlendirmek için içeride kalmak, iyileşmeyi teşvik etmek için kornealarınızı yapay gözyaşlarıyla nemlendirin, ağrıyı gidermek için aspirin veya asetaminofen gibi reçetesiz ağrı kesiciler kullanmak
48 SAAT SONRA KAYBOLUR
Kar körlüğü belirtileri genellikle 48 saat içinde kaybolur. O kadar uzun zaman geçtiyse ve hala semptomlarınız varsa, farklı bir göz rahatsızlığınız olmadığından emin olmak için bir göz doktoruna görünmelisiniz. Gözlerinizi dinlendirmek ve içeride kalmak, kar körlüğünün iyileşmesini hızlandırmanın en iyi yoludur.