Yandex Metrica

Oruç tutmak yararlı mı? Bilimsel araştırmalar oruç hakkında ne diyor? Oruç zayıflatır mı?

Oruç tutmak yararlı mı? Bilimsel araştırmalar oruç hakkında ne diyor? Oruç zayıflatır mı?

On bir ayın sultanı Ramazan'a az bir zaman kala gündeme oruç hakkındaki bilimsel gerçekler geldi. Orucun sağlığa faydaları internette araştırılıyor. Bilim insanları, oruç tutmanın insan vücudunda sağladığı etkileri açıkladı. Peki, Oruç tutmak yararlı mı? Bilimsel araştırmalar oruç hakkında ne diyor? Oruç zayıflatır mı?

Gündem

23.01.2024, 20:36

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu orucun vücuda çok yararı olduğu kanıtlanmış oldu. Yapılan araştırmalara göre insan vücudu, oruç tuttuğunu tüketilen son besinden sadece 8 saat sonra anlayabiliyor.

Son öğünden 8 saat sonra bağırsaklar alınan tüm besin maddelerini tamamen sindiriyor. Peki, Oruç tutmak yararlı mı? Bilimsel araştırmalar oruç hakkında ne diyor? Oruç zayıflatır mı?

Meteoroloji uyardı: 15 kentte gök gürültü sağanak geliyor! 29 Nisan 2024 bugün hava nasıl? Meteoroloji uyardı: 15 kentte gök gürültü sağanak geliyor! 29 Nisan... Haberi Görüntüle

Nihal Candan hapisten mi çıktı, neden? Nihal Candan cezaevinden niye çıktı, ne oldu? Nihal Candan hapisten mi çıktı, neden? Nihal Candan cezaevinden niye... Haberi Görüntüle

ORUÇ TUTMAK YARARLI MI?

Yemek yedikten sorna sindirim işleminin ardından vücut, enerji ihtiyacını karşılayabilmek adına karaciğerdeki ve kaslardaki glükoza yöneliyor. Glükozu tükettiğinde ise bir sonraki enerji kaynağı, vücuttaki yağlar oluyor.

Yağların yakılması sayesinde kilo kaybı, kolesterol seviyesinde düşüş ve diyabet riskinde azalma meydana geliyor. Bu sayede oruç tutmak kilo vermeniz konusunda size yardımcı oluyor. 

6 ilde MAHZEN-35 operasyonu: 6 suç örgütü çökertildi! 40 kişi yakalandı 6 ilde MAHZEN-35 operasyonu: 6 suç örgütü çökertildi! 40 kişi... Haberi Görüntüle

ORUÇ SAYESİNDE BÜTÜN VÜCUTTA YENİLENME OLUYOR

1940 Nobel Tıp Ödülünü kazanan ünlü bilim insanı Dr. Alexis Carrel, "L'hamme Cet İnconnu" adlı eserinde, oruç sırasında organizmalarda depo edilmiş besin maddelerinin harcandığını, sonradan bunların yerine yenilerinin geldiğini belirtiyor.

Böylece bütün vücutta bir yenilenme olduğunu anlatarak, orucun sağlık bakımından çok faydalı olduğunu söylüyor.

Hangi maden suyunda dışkı tespit edildi? Dışkı tespit edilen maden suyu markası hangisi? Hangi maden suyunda dışkı tespit edildi? Dışkı tespit edilen maden... Haberi Görüntüle

FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye gözaltı! FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye... Haberi Görüntüle

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR ORUÇ HAKKINDA NE DİYOR?

Bilim insanlarının araştırmaları orucun vücuda oldukça faydalı olduğunu kanıtladı. Araştırmalara göre insan vücudu, oruç tuttuğunu tüketilen son besinden ancak 8 saat sonra kavrayabiliyor.

Son öğünü yedikten tam 8 saat sonra bağırsaklar alınan tüm besin maddelerini tamamen sindirmiş oluyor.


ORUÇ ZAYIFLATIR MI?

Sindirim işleminin ardından vücut, enerji ihtiyacını karşılayabilmek için karaciğerdeki ve kaslardaki glükoza yöneliyor. Glükozu tükettiğinde ise bir sonraki enerji kaynağı, vücuttaki yağlar oluyor.

Yağların yakılması sayesinde kilo kaybı, kolesterol seviyesinde düşüş ve diyabet riskinde azalma meydana geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading