Yandex Metrica

Sitede Ara

Öğretmenlerden şiddete karşı tepki: Cuma günü derse girmeyecekler!

Öğretmenlerden şiddete karşı tepki: Cuma günü derse girmeyecekler!

İstanbul Eyüpsultan'da yabancı bir öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 5 el ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan okul müdürü hastanede yaşamını yitirdi.  Kaçan saldırgan öğrenci yakalanıp tutuklanmak üzere hakimliğe sevk edildi. Eğitimciler şiddeti protesto etmek için bugün ilk derse girmediler cuma günü ise çalışmama kararı aldılar. 

Gündem

19.05.2024, 12:28

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi sonrasında eğitimcilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.Öğretmenler sosyal medya üzerinde 'öğretmen' etiketinde birleşerek tepkisini gösterirken Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı. Sendikaya bağlı öğretmenler bugün ilk derse girmeyecek, cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar.

KONDA İstanbul'un demografik yapısını inceledi! Kentte beyaz yakalılar arttı ev kadınları azaldı! KONDA İstanbul'un demografik yapısını inceledi! Kentte beyaz yakalılar arttı ev... Haberi Görüntüle

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK 

Öğretmenler bugün okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak "Öğretmene şiddete hayır" diyecek.

2024 MEB Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı? (Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları atama sonuçları) 2024 MEB Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı? (Özel Program... Haberi Görüntüle

CUMA GÜNÜ İŞ BIRAKMA KARARI ALDILAR 

Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs'ta da iş bırakmalarını istedi. Sendikalar, Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde de adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını açıkladı. 

Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Haberi Görüntüle

"CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞI EĞİTİM SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

KPSS sınavı ödemeleri hangi bankaya, nereye yapılır 2024? KPSS sınavı ödemeleri hangi bankaya, nereye yapılır 2024? Haberi Görüntüle

SİYAH GİYEREK PROTESTO EDECEKLER 

Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz,10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz.

Bakan Yerlikaya, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa ile görüştü: 'Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanındadır' Bakan Yerlikaya, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa ile görüştü: 'Türkiye, Filistinli... Haberi Görüntüle

"ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ"

Türk Eğitim ise, eylem planları hakkında, açıklamada bulunarak "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla öğretmene şiddete hayır diyoruz!

Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz?

Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır? Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır? Haberi Görüntüle

"TBMM'YE İLETTİĞİMİZ TEKLİFİMİZ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir." paylaşımını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading