Yandex Metrica

Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır?

Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır?

Kakava Şenlikleri, her yıl baharın gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir ve ne zaman ve nerede gerçekleştirileceği merak konusudur. Ayrıca, Kakava'nın ne olduğu da sıklıkla sorulan bir sorudur. Peki, Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır?

Gündem

16.05.2024, 08:51

Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır? soruları 6 Mayıs Pazartesi günü sabahı internette sorgulanıyor. Kakava Şenlikleri, bölgenin ve ülkenin her yanından gelen ziyaretçilerle birlikte renkli ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşir. Şenlikler boyunca ateşler yakılır, müzikler çalınır, danslar edilir ve çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Kakava şenlikleri

Kakava şenlikleri

Son dakika... İstanbul'da metro çıkışında el yapımı bomba bulundu! Son dakika... İstanbul'da metro çıkışında el yapımı bomba bulundu! Haberi Görüntüle

KAKAVA ŞENLİKLERİ NEREDE OLACAK 2024?

Edirne'nin Sarayiçi bölgesindeki Kakava Şenlikleri, Hıdırellez'in kutlandığı günlerde, özellikle 5 Mayıs gecesi başlar ve 6 Mayıs günü boyunca devam eder.

22 ilde teröre BOZDOĞAN darbesi! Arama kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı 22 ilde teröre BOZDOĞAN darbesi! Arama kaydı bulunan 239 şüpheli... Haberi Görüntüle

KAKAVA NEDİR, NİÇİN KUTLANIR?

Kakava, Çingene (Roman) kültüründe köklü bir kutlamadır ve özellikle Anadolu'da hala birçok yörede gerçekleştirilmektedir. Kökenlerini Mısır ve Ön Asya'ya dayandırır. Çingene inanışlarına göre Kakava, Mısır ve Ön Asya'dan gelen bir inanç sistemine sahiptir. Eski Mısır'da, Firavun'un Kıptîler olarak da bilinen Koptlarla birlikte yaşadığı ve bu halkın Çingeneler olduğuna dair bazı rivayetler bulunmaktadır. Firavun'un zulmünden kaçan bu halk, bir efsaneye göre, Firavun'un ordusu tarafından takip edilirken bir nehir veya deniz üzerinden kaçarken, takipçileri sulara boğularak ölmüşlerdir. Geride kalanlar ise bir kurtarıcının geleceğine inanmışlardır. Bu gün 6 Mayıs'tır. Bu tarihte, Çingeneler sabahın erken saatlerinde nehir kıyılarına iner ve coşkuyla kutlama yaparlar.

Eşini ve iki çocuğunu öldürmüştü: Ailesini katleden polisin intihar notu ortaya çıktı! Eşini ve iki çocuğunu öldürmüştü: Ailesini katleden polisin intihar notu... Haberi Görüntüle

HER YIL KUTLANIR

Her yıl Mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde düzenlenen Kakava Şenlikleri ve Hıdrellez Kutlamaları, ilkbaharı karşılamak için düzenlenen eğlenceler arasındadır. Bu özel günlerde, insanlar bir araya gelerek geleneksel ritüellerle baharı karşılarlar. İlginç bir şekilde, ertesi gün ise bütün Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de Hıdrellez kutlamaları gerçekleştirilir.

Van'da askeri araç devrildi! Çok sayıda asker yaralandı Van'da askeri araç devrildi! Çok sayıda asker yaralandı Haberi Görüntüle

KAKAVA ATEŞİ SAAT KAÇTA YAKILIR?

Şenlikler, 5 Mayıs 2022 tarihinde saat 17.00'de Sarayiçi alanı girişinde bulunan Kanuni Köprüsü'nde protokolün karşılanmasıyla başlayacak. Sarayiçi'nde düzenlenecek programda açılış konuşmalarının ardından dev Kakava Ateşi yakılacak. Bu ateşin, bereket, sağlık, kısmet, neşe, şans, barış, huzur ve hoşgörü getirmesi amaçlanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading