Yandex Metrica

Son dakika... İran yardım istedi! Türkiye harekete geçti: Akıncı İran Cumhurbaşkanı için havalandı

Tahran yönetiminin, Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunması için Ankara'dan yardım istediği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı, İran'ın talebi üzerine Akıncı TİHA ve gece görüşlü helikopter görevlendirildiğini duyurdu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir adet Akıncı, helikopterin düştü muhtemel bölgelerde arama faaliyetlerini sürdürdü. Akıncı İHA gece boyunca devam eden arama faaliyetleri sırasında iki ayrı ısı kaynağı tespit ederek İran makamlarına bildirdi. Verilen koordinatlardan birinde helikopter enkazına ulaşıldığı duyuruldu. 

Gündem

22.05.2024, 00:26

Milli Savunma Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin içinde bulunduğu helikopteri arama çalışmaları için Akıncı TİHA'nın görevlendirildiğini açıkladı. Akıncı, tespit ettiği ısı kaynaklarını bildirerek İranlı arama kurtarma ekiplerinin helikoptere ulaşmasını sağladı. 

Türkiye, İran'ın talebi üzerine İranlı üst düzey yetkilileri taşıyan helikopterin bulunması için imkanlarını seferber etti. 

Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları bozdu Önce ifşa sonra imha: Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın kurduğu tuzakları... Haberi Görüntüle

İRAN KIZILAYI: HELİKOPTER ENKAZI BULUNDU

İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaştıklarını bildirdi. İran Kızılayı Başkanı, enkazın durumunun iyi olmadığını söyledi. 

Helikopter enkazının durumuna ilişkin açıklama yapan bir diğer yetkili ise enkazın tamamen yanmış durumda olduğunu bildirdi. 

İran Kızılay Başkanı helikopter enkazına ulaşıldığını ve yaşam belirtisine dair herhangi bir iz bulamadıklarını söyledi. 

İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti Haberi Görüntüle

İRAN KIZILAYI: AKINCI İKİ AYRI ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ

Türkiye'nin İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunması için görevlendirdiği Akıncı İHA, yeni bir ısı kaynağı tespit etti. İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahyin'ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin arama kurtmarma faaliyetleri sırasında Akıncı İHA'nın iki ayrı ısı kaynağı tespit ettiğini duyurdu.

Metin Kıratlı kimdir? Yeni AYM üyesi Metin Kıratlı nereli? Metin Kıratlı kimdir? Yeni AYM üyesi Metin Kıratlı nereli? Haberi Görüntüle

TESPİT EDİLEN KOORDİNATLAR İRAN MAKAMLARIYLA PAYLAŞILDI

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı

Tüm soruları doğru cevapladılar! Onlar başarını adı: YKS'ye İstanbullu 5 öğrenci damga vurdu! Tüm soruları doğru cevapladılar! Onlar başarını adı: YKS'ye İstanbullu 5... Haberi Görüntüle

AKINCI REİSİ İÇİN HAVALANDI

Milli Savunma Bakanlığı, İran'ın talebi üzerine İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin içinde bulunduğu helikopteri arama çalışmaları için Akıncı TİHA'nın görevlendirildiğini duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada "İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ CANLI TAKİP EDİYOR

Türkiye'nin görevlendirdiği Bayraktar Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin olası kaza bölgesine (Varzaqan İlçesi, Uzi köyü) ulaştı. Akıncı, şu anda İran hava sahasında bölgeyi tarıyor.

Şu anda 210 binden fazla kişi Akıncı'nın misyonunu FR24 üzerinden canlı olarak takip ediyor.

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi:... Haberi Görüntüle

AKINCI İRAN SEMALARINDA

Gece görüş sistemleri ve SAR radarına sahip Akıncı İran hava sahasına girerek göreve başladı. Baykar üretimi Bayraktar Akıncı, İran'ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopteri arayacak. 

2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR: AKINCI TİHA ARAMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERMEKTEDİR

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Akıncı İHA'nın İran'da düşen helikopteri arama faaliyetlerine katıldığını hatırlatarak, Reisi ve heyetinin bir an önce bulunması temennisini dile getirdi. 

Bayraktar, "İran halkının üzüntüsünü paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimizin görevlendirmesiyle Kara Kuvvetlerimize ait Bayraktar Akıncı TİHA arama kurtarma çalışmalarına İran hava sahasında destek vermektedir.  İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir an önce bulunması en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı. 

Mevduat faiz oranları yükseldi mi? 2024 Ağustos banka mevduat faizleri kaç oldu? Mevduat faiz oranları yükseldi mi? 2024 Ağustos banka mevduat faizleri... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HAREKETE GEÇİLMİŞTİR

Dışişleri Bakanlığı, İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emri Abdullahiyan'ın da aralarından bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyoruz, kardeş İran halkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine zam mı geldi? İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN YARDIM TALEBİ GELDİ

İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin bulunması için Ankara'dan teknik ve fiziki takip için yardım talebinde bulunduğu bildirildi. 

Emekli maaş zammı bu akşam belli olacak mı? En düşük emekli maaşı 12 bin TL mi oldu? Emekli maaş zammı bu akşam belli olacak mı? En düşük... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TALEP ETTİLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İran, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye'den yardım talep ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada " İran, ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir." denildi. 

Konut kredisi güncellendi! 3 milyon TL 10 yılda toplam ödemesi ne kadar? Konut kredisi güncellendi! 3 milyon TL 10 yılda toplam ödemesi... Haberi Görüntüle

32 DAĞCI BÖLGEYE GİDİYOR

Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerinden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye intikal etmek üzere yola çıktığını kaydeden AFAD açıklamasında "Ayrıca Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz teyakkuz halindedir." ifadeleri kullanıldı. 

Habere Tepki Ver

10

0

1

1

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading