Yandex Metrica

İran Cumhurbaşkanı Reisi neden öldü helikopter neden düştü?

İran Cumhurbaşkanı Reisi neden öldü helikopter neden düştü?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile  Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ı taşıyan helikopterin dağlık alanda sert iniş yaptığı açıklanmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sonrası Reisi ve  Abdüllahiyan'ın hayatını kaybettiği haberi duyuruldu.  İran Cumhurbaşkanı Reisi neden öldü helikopter neden düştü? soruları ise gündeme geldi. Olay dünya basını tarafından da saniye saniye takip edildi. Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazını ise Akıncı TİHA buldu. Termal kameraları ile ısı kaynağı tespit eden Akıncı konumu İranlı yetkililerle paylaştı ve bölgeye çok sayıda kuırtarma ekibi sevk edildi.

Gündem

22.05.2024, 01:13

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan ile birlikte İranlı devlet adamlarının yer aldığı helikopterin dağlık lana sert iniş yaptığı açıklanmıştı. İranlı yetkililer ölü ve yaralılar hakkında bilgi vermek için erken olduğunu ifade etmişti. Saatler süren arama kurtarma çalışmaları için Türkiye de devreye girdi. Türkiye bölgeye Akıncı TİHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter gönderdi. TİHA yetenekli kamerası sayesinde ısı kaynağı tespit etti ve konumu İranlı yetkililere gönderdi. Bölgeye ulaşan ekiplerden gelen ilk açıklamalara göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan hayatını kaybetti. 

Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ NEDEN ÖLDÜ?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti'nin içinde olduğu helikoter dağlık bir alanda düştü. Azerbaycan'da baraj açılışına katılan devlet adamı İran'a döndüğü sırada helipterin sert iniş yaptığı açıklanmıştı. Helikopterin enkazını Akıncı TİHA buldu. Reisi'nin öldüğü bildirildi. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de: 'Yarınki mitingde Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili düşüncelerimi paylaşacağım' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de: 'Yarınki mitingde Türkiye ve... Haberi Görüntüle

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN HELİKOPTERİ NEDEN DÜŞTÜ?

İran devlet medyası kazanın nedenini olumsuz hava koşulları olarak açıkladı.  Bölgedeki yoğun sisin kazaya neden olabileceği belirtildi. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ise orduyu ve devrim muhafızlarını seferber olmaya çağırdı. 

Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklara dikkat! Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı... Haberi Görüntüle

İBRAHİM REİSİ'NİN HELİKOPTERİ BELL 212 NE MALI?

Helikopterin Amerikan yapımı Bell 212 model bir helikopter olduğu iddia edildi. Bell 212, ilk kez 1968'de uçan iki kanatlı, orta boy bir helikopterdir. İlk olarak Fort Worth, Teksas, Amerika Birleşik Devletleri'nde Bell Helicopter tarafından üretildi, üretim, tüm Bell ticari helikopter üretimiyle birlikte 1988'de Mirabel, Quebec, Kanada'ya taşındı. sonra fabrika 1986'da açıldı.

Hangi araçlarda ÖTV indirimi yapılacak? Toyota CHR Hibrit ÖTV'si düştü mü? Hangi araçlarda ÖTV indirimi yapılacak? Toyota CHR Hibrit ÖTV'si düştü... Haberi Görüntüle

ENKAZI AKINCI TİHA BULDU

İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama çalışmaları için Akıncı TİHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter gönderdi. Akıncı TİHA, dağlık bölgede  bir ısı kaynağı tespit etti bunun helikopter kazası sonrası oluşan ısı kaynağı olabileceği İranlı yetkililerle paylaşıldı. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading