Yandex Metrica

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına devam: Onlarca kişi 1 Mayıs'ta işten çıkartıldı

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına devam: Onlarca kişi 1 Mayıs'ta işten çıkartıldı

Yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyede yapılan aile atamaları kamuoyunun gündeminden düşmezken diğer tarafta da işten çıkarmalarla ilgili haberler gelmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde Bayrampaşa Belediyesi, AK Parti'den CHP'ye geçmişti. Aradan geçen bir ayın sonunda CHP'li belediyede 1 Mayıs İşçi Bayramı'na saatler kala onlarca personelin işten çıkarıldığı iddia edildi.

Gündem

07.05.2024, 16:47

CHP'li belediyelerde işçi kıyımları haberine hergün bir yenisi ekleniyor. AK Parti'den CHP'ye geçen İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nde Genel Müdür Yardımcılığı yapan 3 çocuk babası Sinan Şimşek, yıllık izindeyken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrendi. 

Boş koltuk mesajı: Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuran koltuk! Kimin için hazırlandı? Boş koltuk mesajı: Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuran koltuk! Kimin için... Haberi Görüntüle

"BİZLERE HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI"

İşçi Bayramı'nda işsiz bırakılan Şimşek, belediye tarafından kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını, kendisi gibi onlarca arkadaşının çıkarıldığını iddia etti. 

15 yıl geçti sır perdesi aralanmadı! Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme:  Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dublör mü kullanıldı? 15 yıl geçti sır perdesi aralanmadı! Münevver Karabulut cinayetinde yeni... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ BELEDİYELERDE İLK DEĞİL 

CHP'den Kiraz Belediye Başkanı seçilen Nasuh Coşkun, koltuğuna oturur oturmaz 300'e yakın işçinin işine son verdi. Bununla da kalmayan Nasuh Coşkun, geriye kalan belediye işçilerine de örgütlü oldukları sendikadan istifa etmeleri için baskı oluşturdu. 

Cem Garipoğlu'nun elindeki mor lekelerin sırrı çözüldü Cem Garipoğlu'nun elindeki mor lekelerin sırrı çözüldü Haberi Görüntüle

İSTİFA ETMEYENLERE TEHDİT 

Belediyede konuşulan iddialara göre Coşkun,  istifa etmeyenleri de "İşten çıkarırım" diye tehdit etti. Yaşanan işçi kıyımına belediyede örgütlü sendikadan tepki geldi. Hak İş Sendikası İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda Hizmet İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, CHP'li Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun'un göreve gelir gelmez 300 belediye çalışanını kapı önüne koyduğunu ifade etti. 

 

Burcu Biricik kızının ismi ne? Burcu Biricik kızının adını ne koydu? Burcu Biricik kızının ismi ne? Burcu Biricik kızının adını ne... Haberi Görüntüle

MELEK MIZRAK SUBAŞI'DA 200 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI 

Stili ve görünüşüyle dikkat çeken CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, göreve gelir gelmez 200 kişiyi işten çıkardı. Subaşı daha sonra yaklaşık 200 kişiyi işten çıkardı.Yeni belediye başkanı Subaşı, bunun kanuni bir zorunluluk olduğunu savunarak konuyla ilgili bir açıklama yaptı."Gerekli tedbirleri kanun gereği ivedilikle almak zorunda olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" diyen Subaşı, personel maaşlarının belediye bütçesinin yüzde 40'ını geçmemesi gerektiğini ifade etti. 

Boykot işe yaradı: Starbucks'ın yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Gelirler hayal kırıklığı! Boykot işe yaradı: Starbucks'ın yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Gelirler hayal... Haberi Görüntüle

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'DE ONLARCA KİŞİNİN İŞİNE SON VERDİ 

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal meday adresinden yaptığı açıklamasında yeni dönemde Üsküdar Belediyesinden 71 kişinin işten çıkarıldığını belirtmişti.  

 

 

Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati geride kaldı Bayraktar AKINCI deniz hedeflerini başarıyla vurdu: 50 bin uçuş saati... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ ÇELİK'İN PAYLAŞIMINI ALINTILADI 

Hilmi Türkmen, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in "1 Mayıs'ta Taksim'e. Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." sözlerini alıntıladı.

 

Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Doritos İsrail malı mı, boykot mu? Haberi Görüntüle

SİNEM DEDETAŞ BİZİM İÇİN LİYAKAT ÖNEMLİ DEMİŞTİ 

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49,9 oy oranıyla Üsküdar Belediye Başkanlığına seçilen Sinem Dedetaş yerel seçimler sonrası işten çıkarmalarla ilgili verdiği DW Türkçe'ye verdiği bir röportajında böyle bir durumun gerçekleşmeyeceğini ifade etmişti. 

Sinem Dedetaş o zaman verdiği demecinde "Hep 'CHP gelecek, sosyal yardımları kesecek, farklı görüşte olanları işten atacak' şeklinde bir algı var. Bunların gerçekleşmeyeceğini tekrar söylemek istiyorum. Kimseyi görüşü nedeniyle işten çıkarmadık. Dolayısıyla biz bu sınavı zaten verdik. Üsküdar Belediyesi'nde de bizim  için öncelikli olan liyakat." demişti. 

İsrail bir kez daha göçe zorladı: 450 bin Gazzeli yeniden yerinden edildi İsrail bir kez daha göçe zorladı: 450 bin Gazzeli yeniden... Haberi Görüntüle

ÖNCEKİ BAŞKANLAR TARAFINDAN İŞE ALINANLAR KAPININ ÖNÜNE KONULDU 

31 Mart Yerel Seçimleri'ni kazanan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin ilk icraatı işten çıkarmalar oldu. Ceyhan, Esenyurt, Ataşehir gibi adreslerin ardından Bayraklı ve Şişli'de de seçimlerden önceki başkanlar tarafından işe alınanlar kapı önüne konuldu.

Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti (kursiyer) ek ders ücreti var mı? Ek ders ve nöbet ücreti kesilir mi, ödenir mi? Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti (kursiyer) ek ders ücreti var mı?... Haberi Görüntüle

SEÇİM SÜRECİNDE KİMSENİN EKMEĞİNE DOKUNMAYACAĞIZ DEMİŞLERDİ 

İstanbul Esenyurt'ta da DEM Parti'nin işaret ettiği Ahmet Özer, CHP'den girdiği seçimde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Özer'in ilk icraatı önceki yönetim tarafından işe alınan onlarca işçinin iş akdini feshetmek oldu. Seçim süresince 'kimsenin ekmeğine dokunmayacağını' belirten Özer'in bu hamlesi ise eleştiri oklarının hedefi oldu.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading