Yandex Metrica

Boykot işe yaradı: Starbucks'ın yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Gelirler hayal kırıklığı!

Boykot işe yaradı: Starbucks'ın yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Gelirler hayal kırıklığı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın gelirleri ocak-mart döneminde ciddi oranda azaldı.  

Gündem

14.05.2024, 13:01

İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma destek vererek aylardır dünya genelinde boykot edilen ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın ocak-mart döneminde gelirlerinde düşüş meydana geldi. 

Arabistan ve Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Uzman isim tarih verdi Arabistan ve Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Uzman isim tarih... Haberi Görüntüle

ŞİRKET HESAPLADIĞI ORANI YAKALAYAMADI 

Mali takvimde 31 Mart 2024'te sona eren üç aylık dönemi ikinci çeyrek olarak kabul eden ABD'li kahve zinciri Starbucks, bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri şirketin bu dönemde 9,1 milyar dolar gelir sağlaması yönündeydi.

ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon dolar ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon... Haberi Görüntüle

2020 YILINDAN BU YANA İLK DÜŞÜŞ 

Yöneticilerinin bu dönemde artış göstermesi beklediği Starbucks'ın aynı mağaza satışları da yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Starbucks mağazalarının trafiği de yüzde 6 azaldı. Şirketin geçen senenin ocak-mart döneminde 79 sent olan hisse başına karı, bu yılın aynı döneminde 68 sente indi. Şirketin hisse başına 79 sent kazanç getirmesi öngörülüyordu.

Kocaeli'de yarın okullar tatil mi edildi 14 Mayıs? Kocaeli'de yarın okullar tatil mi edildi 14 Mayıs? Haberi Görüntüle

"HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

Starbucks'ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan, şirketin bilançosunun açıklanmasının ardından düzenlediği yatırımcı telekonferansında, "Bu çeyrekteki performansımız hayal kırıklığı yarattı ve beklentilerimizi karşılamadı." açıklamasında bulundu. Zorlu bir çalışma ortamıyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Narasimhan, önceki çeyrekteki ters rüzgarların sürdüğünü anlattı.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filminin oyuncuları kim, ne zaman çıkacak, hangi platformda? Yeni Yüzüklerin Efendisi filminin oyuncuları kim, ne zaman çıkacak, hangi... Haberi Görüntüle

"KÖTÜLEŞEN EKONOMİK GÖRÜNÜM MÜŞTERİ TRAFİĞİ ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURUYOR"

Narasimhan, bazı önemli pazarlarda, daha temkinli bir tüketici etkisini hissetmeye devam ettiklerini ifade ederek, kötüleşen ekonomik görünümün de müşteri trafiği üzerinde baskı oluşturarak satışları etkilediğini belirtti. 

Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E YÖNELİK TUTUMUMUZ YANLIŞ ALGILANDI"

Starbucks yöneticileri, bir önceki çeyrekte satışların yavaşlamasını, şirketin İsrail'e yönelik tutumunun "yanlış algılanması" nedeniyle şirketi hedef alan boykotlara bağlamıştı.

Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten çıkarma furyasına yenisi eklendi! Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten... Haberi Görüntüle

BİR YILDA İKİNCİ ZAM 

Gelirlerinde düşüş yaşayan kahve zinciri Türkiye fiyatlarına zam yaparak ortaya çıkan açığı kapatmaya çalışıyor. ABD'li kahve zinciri bu yıl içinde ikinci kez zam yaptı. 

Kaş Adliyesi’nde ilginç bir tuvaleti kavgası yaşandı. Başsavcı, bir avukatı polislerin zoruyla tuvaletten çıkarttı. Kaş Adliyesi’nde ilginç bir tuvaleti kavgası yaşandı. Başsavcı, bir avukatı... Haberi Görüntüle

45 LİRADAN 70 TL'YE YÜKSELDİ 

Bu yıl 45 lira olan küçük boy (Tall) filtre kahve fiyatını 60 liraya çıkartan Starbucks aynı ürünün satış fiyatını 70 lira yaptı. Filtre kahvenin internet üzerinde sipariş verilen platformlardaki fiyatı ise 85 lira oldu.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading