Yandex Metrica

Cem Garipoğlu'nun elindeki mor lekelerin sırrı çözüldü

Cem Garipoğlu'nun elindeki mor lekelerin sırrı çözüldü

Münevver Karabulut'u vahşice katleden katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun otopsi incelemesiyle ilgili bilirkişi incelemesi tamamlanmıştı. Bilirkişi, 2014 yılında yapılan otopsi işlemine ait fotoğraf ve videoları izleyip savcılığa sundu. Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarına ulaşılılmıştı. Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde ellerindeki morarmalar dikkat çekmişti. Her iki el parmaklarında görülen morarmanın nedeni belli oldu.

Gündem

19.05.2024, 21:57

Türkiye'nin 14 yıldır konuştuğu cinayette yeni bir gelişme yaşandı. Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi üzerine başlatılan soruşturmada, Garipoğlu'nun otopsi fotoğraf ve görüntülerinde bilirkişi incelemesi yapıldı.

Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu'nun hem otopsi fotoğraflarını hem de cezaevinde intihar ettiği iddia edilen 10 Ekim günü son anlarını gösteren kayıtlara ulaşılmıştı. Türkiye'nin günlerce konuştuğu otopsi fotoğraflarında, Cem Garipoğlu'nun ellerindeki morarmalar bir hayli konuşulmuştu. Her iki el parmaklarında görülen morarmanın sırrı çözüldü.

Blinken'dan sonra Heniyye: Dışişleri Bakanı Fidan'dan bir önemli görüşme daha Blinken'dan sonra Heniyye: Dışişleri Bakanı Fidan'dan bir önemli görüşme daha Haberi Görüntüle

MOR LEKELERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Cem Garipoğlu'nun el parmaklarındaki morarmaların siyah mürekkep lekesi olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde söz konusu lekelerin, Cem Garipoğlu'nun resim çalışmaları esnasında olmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Cem Garipoğlu'nun intihar ederek canına kıydığı iddia edilen koğuşta yapılan aramada, boş resim tuvali, boyalar, yatağı bulunmayan boş bir ranza ve üstünde bazı eşyalar yer alıyordu.

Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Haberi Görüntüle

CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Yaklaşık 14 yıl önce İstanbul Bahçeşehir'de meydana gelen olayda Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilen Münevver Karabulut (17) cinayeti Türkiye'nin gündemini dserinden sarsmıştı. Cinayetin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra 2014 yılında katil zanlısı Cem Garipoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde intihar etti. Ancak intihar eden kişinin Cem Garipoğlu olmadığına dair iddialar kamuoyunda aylarca tartışıldı ve kimse ikna olmadı. Vahşice katledilen Münevver Karabulut'un ailesi Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak (fethi kabir) tartışmaların son bulmasını istedi. Ancak talep hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

Son dakika: Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Bakan Şimşek tarih verdi Son dakika: Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

MEZARININ AÇILMASI İSTENDİ

Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu geçtiğimiz aylarda Cem Garipoğlu'nun mezarın açılmasını ve tartışmaların son bulması yönünde savcılıktan bir kez daha talepte bulundu. Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının hazırlanıp savcılığa gönderilmesini istedi ve dosyaya bilirkişi atadı.

Cezaevi firarileri için yolun sonu! Çiftlik evinde yakalandılar! Cezaevi firarileri için yolun sonu! Çiftlik evinde yakalandılar! Haberi Görüntüle

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Savcılığa gelen otopsi videosu ve fotoğrafları, incelenmesi için bilirkişiye verildi. Savcılık tarafından atanan bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğraflarını inceledi. Bilirkişi, incelemenin sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak, raporunu hazırlayıp soruşturma dosyasına sundu. Söz konusu görüntülerde, Cem Garipoğlu'nun yüzü açık şekilde görülürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar da dikkat çekti.

Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti neden oy vermediniz? Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti... Haberi Görüntüle

KAMU DAVASI AÇILMASI İSTENECEK

Mezardaki bedenin Cem Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. 10 yıllık şüphenin giderilmesi için savcılığın mezarı açması gerekecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading