Yandex Metrica

Bakan Fidan iftar programında konuştu: 'Türkiye kendi coğrafyasında oyun kuran, oyun değiştiren bir güç'

Bakan Fidan iftar programında konuştu: 'Türkiye kendi coğrafyasında oyun kuran, oyun değiştiren bir güç'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son 20 yıldır Türkiye'nin oyun değiştirici hamlelerinin olduğunu, tarihsel adımlar attığını ve tarihsel başarılar kazandığını belirterek, bunun en önemli nedeninin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği" olduğunu dile getirdi.

Gündem

20.03.2024, 23:31

Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan ve burada konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  "21 yıldır Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) liderliğinde ülkemizin çok çeşitli alanlarda sadece gelişmekle kalmadığını, aynı zamanda bölgesinde, kendi coğrafyasında etki üreten, etki oluşturan, oyun kuran, oyun değiştiren bir güç haline geldiğini de çok yakından gördük." dedi.

Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de taksici cinayeti! Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de... Haberi Görüntüle

"UZUN ZAMADIR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA ÇALIŞIYORUM"

Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan'la beraber çalıştığını söyleyen Fidan, "Devletimize hizmet eden bu organlar, yıllar önce yine vardılar. Ama oyun değiştirici faaliyetler yapmak, icraat üretmek, iş ortaya çıkarmak çok güçlü bir liderlik ve duruş gerektiriyor." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği sayesinde Türkiye'nin son 20 yılda oyuncu değiştirici hamleler yaptığını, tarihsel adımlar attığını ve tarihsel başarılar kazandığını dile getiren Bakan Fidan, "En büyük fark bu liderliğin ortaya çıkışıdır ve giderek güç kazanmasıdır. Sizin verdiğiniz destekle, sizin verdiğiniz oylarla Cumhurbaşkanımızın memlekete hizmet etmesi, kendi vizyonuyla ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, beraberliği için, gelişmesi için, refahı için çalışması, sizin ortaya koyduğunuz siyasi duruş ve güçle oluyor. Bunu hiçbir zaman unutmayın." diye konuştu.

Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık vergisi kaç para? Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GAZZE'DEKİ ZULME KARŞI DURMAYA DAVET EDİYOR"

Gazze'de Filistinlilere yapılan zulüm, işkence ve haksızlığın haddi hesabının olmadığını belirten Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "uluslararası sisteme, adaletsizliklere karşı dik duruşunu, adalete haykırışını"nın her zaman görüldüğünü dile getirdi. Fidan, İsrail'in Gazze'de 30 bini aşkın masumu katlettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Her türlü savaş hukukunun, savaş kurallarının ihlal edildiği, hiçe sayıldığı bir kirli katliamı, yok edişi bütün dünya büyük bir sessizlik içerisinde seyretmekte. Türkiye bütün bu sessizlik içerisinde sesini yükselterek sadece bu adaletsizliği ifşa etmekle kalmıyor, bütün dünya ülkelerini, onurlu ülkeleri ayağa kalkmaya, bu haksız zulme, katliama karşı durmaya davet ediyor. Bunun için güçlü bir liderlik, kendini ispat etmiş samimi bir duruş gerektiriyor. Bu da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'yle olan bir duruş."

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

"ANKARA'YLA YARIŞIYOR"

Kırıkkale'nin savunma sanayiindeki önemini vurgulayan Fidan, kentin neredeyse Ankaray'la yarıştığına vurgu yaptı. Fidan, "İnşallah şu anda yapılması planlanan projelerle de daha büyük hamlelerin atılacağını görüyoruz. Ben bunları görmekten gerçekten devletim adına, milletim adına özellikle milli güvenlik sistemimiz adına gurur duyduğumu, iftihar ettiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı. Hakan Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle savunma sanayiinde yeni kurulacak olan fabrikaların, önümüzdeki yıllarda burada açılacak olan işletmelerin ve yan sanayinin ne kadar önem taşıdığını, taşıyacağını hep beraber göreceğiz. Kırıkkale bu nedenle büyük oranda işçi, mühendis ve çalışana ev sahipliği yapmakta ve bunun da sayısı giderek artmaya devam ediyor."

Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi Çenet youtube kanalı yine mi çalındı? Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi... Haberi Görüntüle

"EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL KIRIKAKALE"

Kırıkkale'nin nüfus yoğunluğu baz alındığında en fazla şehit veren illerin başında olduğunu söyleyen Fidan şu ifadeleri kullandı: "Yıllardır çok çeşitli cephelerde, çeşitli savaşlara girmiş birisi olarak, birçok şehit kardeşimizin ailesine bizatihi gidip bu haberi vermek zorunda kalan biri olarak bunun nasıl bir onur olduğunu, nasıl taşınması gereken bir gurur olduğunu çok yakından biliyorum. Ama aynı zamanda yakınlarına nasıl bir sabır gerektiren his ve acı verdiğini de biliyorum. Bu acıyla gururu yaşayan bu asil milletin evlatlarının önemli bir kısmının Kırıkkale'de olması ve Kırıkkale'nin bu vasfıyla tebarüz etmesi inanın her şeyin üstünde. Bunun getirdiği bereket, bunun getirdiği anlam, bunun getirdiği milli duruş, milli şahsiyet hiçbir şeyle ne ölçülebilir ne de anlatılabilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading