Yandex Metrica

Sitede Ara

Aralıksız 10 gün boyunca telefonda konuşturdular: 480 gram altın ve 500 bin lirasından oldu!

Aralıksız 10 gün boyunca telefonda konuşturdular: 480 gram altın ve 500 bin lirasından oldu!

Kozan ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Berkbasan, dolandırcıların hedefi oldu. 10 gün boyunca telefonda konuşturulan kadın 17 yıllık tüm birikimini dolandırıcılara kaptırdı. 480 gram altınına el koyan dolandırıcılar, 500 bin lira da kredi çektirdiler.

Gündem

22.05.2024, 14:29

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Dilber Berkbasan'ın telefonu çaldı, kimin aradığından habersiz bir şekilde telefonu açan Berkbasan dolandırıcılar tarafından 10 gün boyunca telefonda aralıksız şekilde konuşturuldu.

Berkbasan, ''Telefonu açtım karşıdaki kişi kendisinin komiser olduğunu söyledi. Adana'da bir kuyumcu soyulmuş ve bizim kimliklerimiz orada bulunmuş. Bu nedenle soygunda bizim şüpheli olduğumuzu söyledi. Soyguna yataklık suçundan arandığımızı söylediler. Bize yardımcı olacaklarını suçtan aklanmak için bizim onlara yardım etmemiz gerektiğini söylediler. Buradaki oğlum işsiz, Gaziantep'teki öğretmen oğlum ile tehdit ettiler ve oğlum işinden olacak diye korktum'' dedi.

Zehir tacirlerine Narkoçelik-20 operasyonu! Yüzlerce kilo kokain ele geçirildi Zehir tacirlerine Narkoçelik-20 operasyonu! Yüzlerce kilo kokain ele geçirildi Haberi Görüntüle

YAŞLI KADINI KORKUTTULAR!

Korkudan ekmek bile almaya gidemediğini belirten yaşlı kadın, ''Korkudan kimseye bir şey diyemedim ekmek almaya bile gidemedim. Bizi 10 gün boyunca aradılar. Günlerdir gözyaşları ile yaşadık. 10 gün boyunca telefonu hiç kapattırmadılar, sürekli 'birini yakaladık gözün aydın' dediler. 'Senin evini sivil polisler cihazla aramaya gelecek' dediler. '400 metre arsan var. Çocuğun mesleğinden sen canından olursun. Kimseye bir şey söyleme seni kurtaracağız' dediler.'' ifadelerini kullandı.

Hem yerli hem milli! İstanbul'un burnunun dibinde bulundu: 3 milyarlık rezerv! Hem yerli hem milli! İstanbul'un burnunun dibinde bulundu: 3 milyarlık... Haberi Görüntüle

480 GRAM ALTINI DOLANDIRICILARA TESLİM ETTİ

Dolandırıcılar, yaşlı kadını 48 saat boyunca yönlendirdi ve hiç bir şekilde telefonu kapattırmadı. Berkbasan o anları, ''Benim telefonu ve 120 gram bileziği poşete koyup oğlumla Adana'ya yollamamı istediler, oğluma da 'poşette devlet için önemli bilgiler var. Eviniz, telefonlarınız dinleniyor' dediler. Kızımın telefonundan da 10 gün boyunca kapatmadan sürekli bizi yönlendirdiler. 'Sizi kurtardık, kurtarıyoruz. Tapuda ve kuyumcuda köstebeği yakalamak üzereyiz' dediler. Altınları ilçedeki nöbetçi kuyumcudan bozdurmamızı istediler. Toplamda 480 gram altın bozdurup parasını gönderdik. Ayrıca 500 bin lira kredi çekip verdik. Bu da yetmezmiş gibi 3 katlı evimi satıp parasını onlara verdim. Evimin değeri 5 milyon liraydı, 2 milyon 200 bin liraya satıp verdim.'' ifadeleriyle anlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

4

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading