Yandex Metrica
Reklam Görseli

Fransa'da çiftçilerden eylem: Paris'in giriş-çıkış güzergahları kapatıldı

Fransa'da çiftçilerden eylem: Paris'in giriş-çıkış güzergahları kapatıldı

Fransa'da traktörlerle yola çıkan çiftçiler, sendikaların çağrısı ile "Paris’i kuşatma" eylemi düzenledi. Çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını protesto etmek için Paris'e giriş-çıkış güzergahlarını traktörleri ile kapattı.

Dünya

07.02.2024, 18:48

Çiftçi eylemleri Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda'nın ardından Fransa'da da günlerdir devam ediyor. Hükümetin tarım politikasını eleştiren çiftçiler, ülkenin farklı noktalarından sendikalı çiftçiler, dün gece traktörleri ile Paris'e hareket etmeye başladı.

F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000 bin dolar verip Sovyet dönemi savaş uçağı alacaklar F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000... Haberi Görüntüle

2 BİNE YAKIN ÇİFTÇİ KATILDI

Sendikaların çağrısıyla Paris'e gelen ve burada kuşatma eylemi düzenleyen çiftçilerin bu eylemine 15 bin civarında polisle önlem alındı.

Ülke genelinde 21 farklı noktada gerçekleştirilen eylemşere 2 bine yakın çiftçi katıldı. 25 yerde 1200'den fazla tarım makinesi de yolları kapattı.

Çin Denizi'nde tehlikeli manevra: Filipin gemisini tazyikli su ile taciz ettiler Çin Denizi'nde tehlikeli manevra: Filipin gemisini tazyikli su ile taciz... Haberi Görüntüle

HEDEFTE RUNGIS PAZARI VAR

Eylemlerin odağında Rungis Pazarı vardı. Buradaki eylem için Fransız polisi helikopterler kullandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde Paris Emniyet Müdürlüğü dronlar ile eylemden görüntü alınmasına izin veren bir kararnamenin imzalandığını duyurdu.

Rungis Pazarı, Paris'in tam ortasında 234 hektarlık alana kurulu bir pazar. 12 bini aşkın lişinin çalıştığı pazara her gün 8 bin tondan fazla ürün geliyor. Paris'teki eylemde ise 800'den fazla traktör kullanıldı. Kenti traktörleriyle kuşatan çiftçilerin amaco Rungis Pazarı'na ürün nakliyatını engellemek.

İsraillilerden 'savaşı durdurun' talebi: Refah'a saldırı protesto edildi, ateşkes çağrısı yapıldı İsraillilerden 'savaşı durdurun' talebi: Refah'a saldırı protesto edildi, ateşkes çağrısı... Haberi Görüntüle

"PARİS'E GİDEN YOLLARI KAPATACAĞIZ"

Çiftçiler adına konuşan ülkenin en büyük çiftçi sendikası FNSEA’nın Başkanı Arnaud Rousseau, Paris’e ulaşım sağlayan ana yolları 30 kilometreye kadar trafiğe kapatacaklarını ve amaçlarının Fransızların hayatlarını sekteye uğratmak değil hükümet üzerindeki baskı artırmak olduğunu söyledi.

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

Eylemlerin sürdüğü sırada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kabinedeki bazı bakanlar ile çiftçi protestolarını görüşmek üzere bir araya geldiği bildirilirken, Başbakan Gabriel Attal'ın da ilerleyen saatlerde FNSEA Başkanı Rousseau'yu kabul etmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading