Yandex Metrica

İsraillilerden 'savaşı durdurun' talebi: Refah'a saldırı protesto edildi, ateşkes çağrısı yapıldı

İsraillilerden 'savaşı durdurun' talebi: Refah'a saldırı protesto edildi, ateşkes çağrısı yapıldı

İsrail, Gazzeli siviller üzerine bomba yağdırırken bir grup İsrailli saldırıların sona ermesi ve ateşkes anlaşmasının imzalanması için gösteri yapıyor. Hamas'ın Mısır ve Katar'ın ilettiği ateşkes ve rehine takası anlaşmasını kabul ettiğini açıkalması İsraillileri ve esir yakınlarını bir kez daha harekete geçirdi. İsrailliler dün akşam da toplanmış ve Netanyahu hükümetinden savaşı durdurmasını ve ateşkes anlaşmasını imzalamasını talep etmişti. 

Dünya

08.05.2024, 23:58

İsrailliler yeniden sokaklara döküldüi. Hamas'ın Mısır ve Katar'ın ilettiği ateşkes ve esir değişimi anlaşmasını kabul ettiğini açıklamasının ardından ülkelerinden de adım bekleyen İsrailliler yeniden bir araya gelerek gösteri düzenledi. 

AB ülkelerinden Filistinli isme yasak! 3 ülkeye girişi yasaklandı AB ülkelerinden Filistinli isme yasak! 3 ülkeye girişi yasaklandı Haberi Görüntüle

TABUTTA ATEŞ YAKTILAR

Hamas'ın elinde bulunan esirlerin yakınları ve onlara destek verenler, İsrail'in Refah'a yönelik düzenlediği saldırı protesto etti. Başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde bulunan Menahem Begin Caddesi'nde toplanan 200 kişilik grup, "Masada bir anlaşma var bunu imzala", "Hiçbir bedel esirler için çok değildir", "Artık yeter", "Refah'a saldırı=esirleri öldürmek" yazılı pankart ile afiş, döviz ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin resimlerini taşıdı. Protestoyu "Hepsini getirin", "Anlaşma şimdi" "Masada bir anlaşma imzalayın" sloganlarıyla destekleyen göstericiler, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri temsilen bir tabutta ateş yaktı. İsrail polisi ise göstericilerin yaktığı tabutu söndürdü. Caddeyi de trafiğe kapatan göstericiler, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. 

İsrail'in yarışmaya katılmasını sorgulamıştı! O şarkıcı Eurovision'dan diskalifiye edildi! İsrail'in yarışmaya katılmasını sorgulamıştı! O şarkıcı Eurovision'dan diskalifiye edildi! Haberi Görüntüle

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Batı Kudüs'teki gösteride ise polis, protestocuların Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evine doğru hareket etme ihtimaline karşı önlem aldı. Konuta çıkan yolları demir bariyerler ve güvenlik araçlarıyla kapatan polis göstericilere zaman zaman müdahale etti. Yaşanan arbedede iki kişi gözaltına alındı. 

Beyaz Saray'dan ateşkes açıklaması! Hamas'tan jet hızıyla yanıt Beyaz Saray'dan ateşkes açıklaması! Hamas'tan jet hızıyla yanıt Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ

Hamas, dün akşam saatlerinde Katar ve Mısır'ın ilettiği ateşkes ve rehine takası anlaşmasını kabul etmişti. 3 aşamadan oluşan planın 124 gün sürmesi ve 40, 42 ve 42 günlük aşamalarla yürütülmesi öngörülüyordu. Ancak İsrail Savaş Kabinesi, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifini "savaşa devam" diyerek cevaplamıştı. 

Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal mektup Rum-Ermeni lobisi meydan dayağını unutamıyor: Kongre üyelerinden Türkiye hakkında skandal... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading