Yandex Metrica

Sitede Ara

Nükleer doktrinini değiştirip atom bombası yapacak: Artık barış yok!

Nükleer doktrinini değiştirip atom bombası yapacak: Artık barış yok!

Nükleer tesislerini yalnızca barışçıl amaçlarla kullanacağını defalarca beyan eden İran, doktrinini değiştiriyor! İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney atom bombası yapma sinyali verdi. 

Dünya

18.05.2024, 10:18

Savaş sancılarının giderek arttığı dünyadan tehditkar açıklamalar gelmeye devam ediyor. Daha önce nükleer tesislerini barışçıl amaçlara yönelik kullanacağı ifade eden İran'ndan atom bombası yapabiliriz sinyali geldi. 

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney danışmanına göre, İran varlığının tehdit altında olması durumunda nükleer doktrinini değiştirmek zorunda kalacak. Ruhani ve siyasi lider Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından Kamal Charrasi, "Nükleer bomba yapmaya karar vermedik. Fakat İran'ın varlığı tehdit edilirse askeri doktrinimizi değiştirmekten başka çare kalmayacak" ifadelerini kullandı.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney

Havada korku anları: 450 hacı adayını taşıyan uçağın motoru alev aldı! Havada korku anları: 450 hacı adayını taşıyan uçağın motoru alev... Haberi Görüntüle

ATOM BOMBASI SİNYALİ

İranlı öğrenci haber ajansı SNN'nin bir raporuna göre Charrasi, Tahran'daki liderliğin bu tür silahlar üretme potansiyeline sahip olduğunun sinyalini verdiğini ekledi. 

Gazze Şeridi'nde İsrail ile İran destekli Hamas arasındaki savaşın ortasında bu durum, gerginliğin daha da artabileceği ve İran'ın nükleer silah yapabileceği yönündeki korkuları artırıyor. 

İran defalarca nükleer tesislerini yalnızca barışçıl amaçlarla kullandığını söyledi. Hamaney 2000'li yılların başında nükleer silah geliştirilmesini yasakladı ve 2019'da da bu tutumunu yineledi. Hamaney, "Nükleer bombaların yapımı ve depolanması yanlıştır ve bunların kullanılması da haramdır. Nükleer teknolojiye sahip olmamıza rağmen İran bundan kesinlikle kaçındı." ifadelerini kullanmıştı.

Ermenistan'da kilise isyanı: Bakandan protestolara katılan diplomatlara 'asker kaçağı' suçlaması Ermenistan'da kilise isyanı: Bakandan protestolara katılan diplomatlara 'asker kaçağı' suçlaması Haberi Görüntüle

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

Ancak 2021'de İran'ın o zamanki istihbarat bakanı, Batılı devletlerin baskısının İran'ı nükleer silah aramaya yöneltebileceğini söyledi. Danışman Charrasi, "Siyonist rejimin nükleer tesislerimize saldırması durumunda caydırıcılığımız değişecek" dedi. 

İki ülke arasındaki gerginlikler nisan ayında zirveye ulaştı. İran ordusu İsrail'deki hedeflere yaklaşık 300 drone ve füze ateşledi. İsrail'e atfedilen Şam'daki İran büyükelçiliği yerleşkesine düzenlenen ve aralarında İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey subaylarının da bulunduğu çok sayıda kişinin öldürüldüğü önceki saldırıya misilleme olarak yapılıyordu. İsrail'in verdiği bilgilere göre İran füzelerinin yüzde 99'u ele geçirildi.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

1

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading