Yandex Metrica

Rusya'nın tesisleri İHA'ların hedefinde: Tüm petrolü imha etmek istiyorlar!

Rusya'nın tesisleri İHA'ların hedefinde: Tüm petrolü imha etmek istiyorlar!

Rusya topraklarındaki petrol tesisleri İHA'lar ile imha edilmeye devam ediyor. Kiev yönetiminin talimatıyla hareket eden ordu,  rafine kapasitesinin en az yüzde 15'ini tahrip etti.

Dünya

21.05.2024, 14:22

Ukrayna ordusu, batılı ülkelerden teslim aldığı İHA'lar ile Rusya'nın petrol üretim tesislerini ve depolama tesislerini imha ediyor.

Kiev yönetiminin kesin talimatıyla Rus topraklarındaki petrol rafinerisi birer birer kullanılamaz hale getiriliyor. Daha önceki saldırılarında Rusya'nın güneyinde bulunan yıllık 7,5 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip Novoşahtinskiy Petrol Ürünleri Tesisi'ne saldırı düzenleyen Kiev ordusu, gözünü Krasnodar'daki petrol depolama tesisine dikti.

Elon Musk şaşkınlığını gizleyemedi! ABD'deki mültecilerden rahatsız olan kaçak Türk'ün yorumu viral oldu! Elon Musk şaşkınlığını gizleyemedi! ABD'deki mültecilerden rahatsız olan kaçak Türk'ün... Haberi Görüntüle

PETROL RAFİNERİLERİ İMHA EDİLİYOR

Ukrayna, Rus topraklarında Ryazan, Nizhny Novgorod bölgelerinde bulunan petrol rafinerlerine gece boyunca İHA ve dron saldırısı düzenlemişti. Rusya'nın kaynaklarını tahrip etmek, kullanılamaz hale getirmek isteyen Kiev ordusu aralıksız olarak petrol üretim tesisleri ve depolama alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Yıllık 7,5 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip, Rusya'nın en önemli tesislerinden biri olan Novoşahtinskiy Petrol Ürünleri Tesisi'ne düzenlenen saldırıyla ekonomik bir darbe söz konusu olmuştu. 

Fransa'da Yeni Kaledonya dayanışması: Meydanlar doldu taştı! Fransa'da Yeni Kaledonya dayanışması: Meydanlar doldu taştı! Haberi Görüntüle

ENERJİ TESİSLERİ YOK EDİLENE KADAR DURMAYACAKLAR

Enerji tesislerini imha etmek için talimat alan Kiev ordusu, son düzenlenen saldırıda Krasnodar'da bulunan petrol depolama tesisine İHA saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrasında tesiste yangın meydana gelirken saldırıyı gerçekleştiren 6 İHA imha edildi.

Olayda ölü veya yaralı durumu söz konusu olmazken Ukrayna'nın tesislere saldırılara devam edeceği belirtiliyor. Rusya ise enerji üslerine yönelik artan saldırıları önleyebilmek adına bazı tesislerin faaliyetlerini durdurmuş, onarım ve koruma çalışmaları başlattı.

Habere Tepki Ver

4

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading