Yandex Metrica

Sitede Ara

Eurovision'da İsrailli şarkıcıya protesto: Seyirciler 'Özgür Filistin' sloganları attı

Eurovision'da İsrailli şarkıcıya protesto: Seyirciler 'Özgür Filistin' sloganları attı

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı final provası yapıldı. Prova için sahneye çıkan İsrailli şarkıcı Eden Golan, seyircilerin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Şarkısını seslendirdiği sırada durmaksızın protesto edilen Golan, şarkısını "Özgür Filistin" sloganları eşliğinde söylemek zorunda kaldı.

Dünya

20.05.2024, 11:38

İsrail'in Gazze'deki katliamı tüm ülkelerde protesto ediliyor. İşgal devleti birçok defa uyarılmasına karşın Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaktan bir türlü vazgeçmedi. Organizasyonun  düzenleyicileri de sessiz kalınca İsrail, yarışmada yer alma hakkı elde etti. Yarışmanın  yapılacağı İsveç'te İsrail'e yönelik protestolar da bu yöne evrilmiş durumda. Gazze'de öldürülen çocukların ve masum insanların kanı elinde bulunan bir devletin bir sanat etkinliğine katılması birçok ülkede protesto edildi, edilmeye de devam ediyor. 

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Haberi Görüntüle

"ÖZGÜR FİLİSTİN" SLOGANLARI ATILDI

Bu ortamda İsrail'in yarışmadaki temsilcisi Eden Golan, ikinci yarı final provası için sahneye çıktı. Seyircili yapılan provada şarkısını seslendirmek isteyen şarkıcı yoğun protestoyla karşılaştı. Hurricane adlı parçasını yarışma sırasındaki sahne performansıyla birlikte seslendiren Golan, "Özgür Filistin" sloganlarının muhatabı oldu. Bu sloganla şarkısını söylemek zorunda kalan şarkıcı, protestolardan etkilenmemeye çalıştı. 

Bu arada güvenlik görevlilerinin protestocuları uyardığı ve protestolara devam etmeleri halinde dışarı atmakla tehdit ettiği belirtildi. Protestolara sinirlenen İsrail delegasyonunun yarışmanın yapılacağı arenayı terk ettiği iddia edildi. 

İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı krizle başlamıştı. Başta "October Rain" isimli şarkıyla katılmak isteyen İsrail, siyasi mesaj içeren şarkının sözlerini değiştirmek zorunda kalmıştı. 

Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Haberi Görüntüle

İRLANDA'DAN FİLİSTİN'E DESTEK

Yarışmada İrlanda adına yarışacak Bambie Thug, Filistin'e destek verdiğini bildirerek "Filistin destekçisi olmak, antisemitik olduğum anlamına gelmiyor. Savaşa, işgale, baskıya, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesine karşı olduğum anlamına geliyor." dedi. Instagram hesabından bir mesaj paylaşan Bambie Thug, "Kalbim ve dualarım Filistin halkıyla." ifadesini kullandı.

İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ

11 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması İsveç'in Malmö kentinde protestolara sahne oluyor. İsrail'in yarışmaya katılımını protesto eden on binlerce kişi Malmö'deki Büyük Meydan'da (Stor Torget) toplandı ve İsrailîn boykot edilmesini istedi.  "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun", "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartların yanı sıra Gazze'de öldürülen çocukları temsil eden maketler taşıyan göstericiler "Filistin'e özgürlük", "Soykırımcı İsrail", "İsrail'e boykot" sloganları attı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading