Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi: 30 Nisan benzin, motorin fiyatları kaç TL oldu?

Türkiye'de akaryakıt fiyatları brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalarla birlikte değişim göstermeye devam ediyor. Son olarak brent petrol fiyatları 88 dolar seviyesine gerilerken, motorin fiyatlarına 1 lira 17 kuruşluk bir inidirim gelmişti. Peki akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim var mı?

Ekonomi

02.05.2024, 21:30

Jeopolotik gelişmeler, dövüz kuru ve brent petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler Türkiye iç piyasasında akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 25 Nisan Perşembe günü motorine 1 lira 17 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. 

Bu yapılan indirim pompa fiyatlarına yansırken, vatandaşlar yeni zam veya indirim haberi olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim haberi mevcut mu? 30 Nisan akaryakıt fiyatlarında son durum ne? 

Brent petrol fiyatları 88,29 dolar civarına gerilerken iç piyasada akaryakıt fiyatlarına yeni indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgiye göre şu an için benzin ve motorin fiyatlarına bir indirim söz konusu değil. Fakat brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirimi doğurabilir.

Bilim insanlarının uçağını düşürdüler fakat engelleyemediler: O bölgemizde bulunan uranyum rezervi Türk Donanmasına katkı sağlayacak! Bilim insanlarının uçağını düşürdüler fakat engelleyemediler: O bölgemizde bulunan uranyum... Haberi Görüntüle

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Milyonlarca araç sahibininin hemen hemen hergün yakın takibe aldığı akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeler merak edilip araştırılıyor. Peki benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam veya indirim haberi var mı? 30 Nisan akaryakıt fiyatları kaç TL?

Geçtiğimiz hafta 88 dolar seviyelerine kadar gerileyen brent petrol fiyatlarına 25 Nisan perşembe günü motorine 1 lira 17 kuruş indirim yapılmıştı. Yapılanlar indirimler pompa fiyatına yansırken akaryakıt fiyatlarındaki tablo 30 Nisan 2024 Salı günü şöyle oluştu;

İstanbul Anadolu Yakası'nda akaryakıt fiyatları

Gelen son indirimlerle birlikte 30 Nisan 2024 salı günü İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatları 43.56 TL, motorin litre fiyatı 41.00 TL oldu. LPG (Otogaz) fiyatları ise 22.07 TL seviyesinden işlem gördü.

İstanbul Avrupa Yakası'nda akaryakıt fiyatları

30 Nisan 2024 Salı İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı 43.65 TL, motorin litre fiyatı 41.07 TL'den kendisine alıcı buluyor. İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG (Otogaz) fiyatları ise 22.10 TL.

Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatları

İzmir ve Ankara'da ise akaryakıt fiyatları güncellendi. Yapılan son indirimlerle birlikte Ankara'da benzin litre fiyatı 44.50 TL, motorinin litre fiyatı 41.96 TL oldu. Ankara'da LPG (Otogaz) fiyatları ise 22.35 TL'den satışa sunuldu.

İzmir'de ise benzin litre fiyatı 44.73 TL'den işlem görürken, motorinin litre fiyatı 42.20 TL'ye geriledi. İzmir'de LPG (otogaz) fiyatları ise 22.90 TL.

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi! Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi! Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR

Türkiye'de akaryakıt fiyatları Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Söz konusu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading