Yandex Metrica

Tüm dikkatler onda! Borsa, altın, dolar, euro, gümüşün kaderi o kararda

Tüm dikkatler onda! Borsa, altın, dolar, euro, gümüşün kaderi o kararda

Dolar sabit seyrettiği bir dönemde, altın İran'daki helikopter kazasının etkisiyle ani bir yükseliş yaşadı. Borsa ise haftaya rekor seviyelerde başladı. Şimdi ise tüm gözler Merkez Bankası'nın alacağı karara çevrildi. Merkez'in vereceği karar, altın, borsa ve doların kaderini belirleyecek nitelikte.

Ekonomi

21.05.2024, 13:18

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimi yapma olasılığına ilişkin iyimserliğin artmasıyla haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. Ancak, bu hafta yurt içinde odak noktası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı oldu.

Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Haberi Görüntüle

DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL, cuma günü satış baskısıyla hareket ederek önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 32,2051 seviyesinden günü tamamladı. Bugün ise bankalararası piyasanın açılışında 32,2150 seviyesinden işlem görüyor.

Dolara karşı baskı azaldı: Dolarda 7 TL'lik değişim olacak! İşte güncel fiyatlar Dolara karşı baskı azaldı: Dolarda 7 TL'lik değişim olacak! İşte... Haberi Görüntüle

ALTIN REKOR SEVİYEDE

Altın ise Ortadoğu'daki gerilimler ve İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefat haberiyle etkilendi ve rekor seviyeye yükseldi.

Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında tarih verdi Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında... Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL YÜKSELİYOR

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya rekor seviyede başlayarak yüzde 0,16 artışla 10.660,80 puandan açıldı.

Diğer yandan, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) geçen hafta 266,46 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye gerilemişken, yeni haftaya 268,5 seviyesinden başladı.

Altın rekora doymuyor! Sakın bozdurmayın: Uzman isim tarih verdi '6 bin  TL' olacak! Altın rekora doymuyor! Sakın bozdurmayın: Uzman isim tarih verdi '6... Haberi Görüntüle

TCMB FAİZ KARARI ÖN PLANDA

Şu anda tüm dikkatler Merkez Bankası'nın faiz kararında toplanmış durumda. Dolar, Euro, Altın ve Borsa gibi önemli ekonomik göstergeler bu karardan doğrudan etkilenecek.

Merkez Bankası, faiz kararını bu hafta açıklayacak.

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı büyük önem taşıyor. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit tutmasını bekliyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading