Yandex Metrica

Emekliye ek ikramiye kıyağı: Kurban Bayramı'nda 8 bin TL alacaklar

Emekliye ek ikramiye kıyağı: Kurban Bayramı'nda 8 bin TL alacaklar

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, emekilere Kurban Bayramı'ndan büyük jest yapacak. Emekli aylığı alan 16 milyon vatandaşa yerel destek geliyor. 3 bin TL olan bayrak ikramiyesi yerel destek ile birlikte 8 bin TL'ye kadar çıkacak.

Ekonomi

21.05.2024, 17:00

16 milyon emekli ek ikramiye kıyağı ile nefes alacak! Kurban Bayramı'na 1 aydan kısa bir süre kala emeklilerin hesabına yatacak olan bayram ikramiyesine ilişkin pozitif bir gelişme yaşandı. Hükümet bayram ikramiyesinin bu yıl her bayram için 3000 bin ve toplamda 6000 TL olduğunu duyurdu. Devletten gelen ikramiye jestine bir kıyak da yerel yönetimlerden geldi. 

Milyonlarca emeklinin hesabına 2018 yılından itibaren yatırılan bayram ikramiyeleri bu yıl 3000 bin TL olarak hesaplara aktarıldı. Ramazan Bayramı'nın ikramiyesini alan emekliler gözünü Kurban Bayramı'na dikti.

Emekliye müjde saat 08:05'de geldi! O tarihte 100.000 TL hesaplara yatacak: Emekliye müjde saat 08:05'de geldi! O tarihte 100.000 TL hesaplara... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE 8 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözüyle birlikte 3 bin TL yatırılacak olan emekli ikramiyelerine ek yerel yönetim jesti de geldi. İzmir ve Denizli büyükşehir belediyeleri şehirde yaşayan emeklilere ek ödeme desteği sunacağını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi 1.500 TL, Denizli Büyükşehir Belediyesi ise 5000 bin TL ek ikramiye ödemesi yapacak. 

Öte yandan İzmir ve Denizli belediyesine örnek olan Ceyhan Belediyesi, emeklilere yönelik cömert bir adım atarak 5 bin TL ek ikramiye sağlayacağını duyurmuştu. Bu jest ile birlikte Ceyhan'da yaşayan emekliler toplamda 8 bin TL Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev indirim geliyor! Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Bayrama bir aydan az bir zaman kala emekliler Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara ne zaman geçeceğini merak etmeye başladı. Kurban Bayramı bu yıl 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. İkramiyeler ise 10 – 14 Haziran arasında yatırılacak. 

Ayrıca bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için son tarihin  31 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu karar göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Dul ve yetim maaşı alanlar dikkat! Bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. Bu kapsamda çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading