Yandex Metrica

Elektriğe cilalı zam geliyor! Tarihi belli oldu

Elektriğe cilalı zam geliyor! Tarihi belli oldu

Ekonomistler, elektrik fiyatlarına Haziran ve Temmuz aylarında gelecek bir zamı önceden tahmin etmişlerdi. Ancak, tüketiciler için kötü haber Elder Başkanı Barış Eldeniz'den geldi. Eldeniz, elektrik fiyatlarının son 26 aydır değişmediğini belirterek bir zam talebinde bulundu.
 

Ekonomi

21.05.2024, 23:10

Reuters'in haberi doğrultusunda Elder Başkanı Barış Erdeniz, düzenlenen basın toplantısında elektrik tüketimine sağlanan sübvansiyonun yerine piyasadaki fiyatları yansıtan bir fiyat modeline geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdeniz, "Elektrik maliyetleri artmaya devam ederken fiyatların sabit kalması her geçen gün sübvansiyon ihtiyacını artırmaktadır. Gerçek maliyetine yaklaşacak fiyatlara yaklaşmamız, sürdürülebilir bir enerji piyasasına gelmemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile kredi çekmek mümkün! İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile... Haberi Görüntüle

ELEKTRİĞE CİLALI ZAM GELİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, uzun yıllara dayanan verileri kullanarak, TÜFE ile elektrik fiyatlarının doğru orantılı bir şekilde arttığını gösteren bir grafik paylaştı. Bu durumun, elektrik faturalarına zam yapılması gerekliliğini kaçınılmaz olarak gösterdiğini ifade etti.

Hakan Kara, sosyal medya hesabından elektrik fiyatlarına gelecek zamma dair yaptığı paylaşımında, "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır" demişti.

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

26 AYDIR AYNI

Elektrik fiyatlarının 26 aydır stabil kaldığını öne süren Eldeniz, "Sürdürülebilir olmayan fiyat politikaları karşılığında bu yıl devletin 5.7 milyar dolar seviyesinde bir sübvansiyon ihtiyacı olacağını öngörüyoruz,(fiyatların) bu seviyelerde enerji arz güvenliğini tehdit etmemesi için gerçek maliyet bazlı fiyatlama politikasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Haberi Görüntüle

SADECE YÜZDE 10 ARTTI

Reuters'ın derlediği bilgilere göre, Türkiye'de elektrik tarife fiyatlarına en son olarak Ocak 2022'de keskin bir zam yapıldı. Ancak, 2022 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen fiyat artışları daha sonra yapılan indirimlerle büyük oranda geri düştü.

Elder tarafından derlenen verilere göre, Ocak 2022'den itibaren tüketici fiyatlarındaki artış oranı yüzde 195 seviyesinde gerçekleşirken, konutlara satılan elektriğin fiyatı yalnızca yüzde 10 artış gösterdi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

2


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading