Yandex Metrica

Emekliye refah payı ile eşit zam:Temmuz zammında emeklinin yüzü gülecek! Masada konuşulan rakamlar belli oldu!

Emekliye refah payı ile eşit zam:Temmuz zammında emeklinin yüzü gülecek! Masada konuşulan rakamlar belli oldu!

Milyonlarca emekli Temmuz zammına odaklandı! Emeklilere 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olması bekleniyor. 

Ekonomi

21.05.2024, 23:30

Temmuz zammıyla birlikte emeklilerin maaşlarında artış meydana gelecek!  Son dönemlerde emekli zammı konusu, özellikle refah payı beklentisi ile sıkça gündeme gelmeye devam ediyor. 4 aylık verilere göre Temmuz zammı hesabı yapmaya çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklileri refah payının verilip verilmeyeceğini merak ediliyor. 

Yaklaşık 16 milyon emeklinin gözü Temmuz zammında. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına ilk 6 aylık enflasyon oranında, memur emeklilerine de yüzde 10 artış ve ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 15'i aşan kısmı üzerinden fark maaşlara zam olarak yansıyacak. Bu artışların yanı sıra ek iyileşme de karara bağlanacak. Bu kapsamda da hem refah payı hem taban aylık masaya yatırılacak.

Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında tarih verdi Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında... Haberi Görüntüle

6 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE TEMMUZ ARTIŞI NE OLACAK?

 TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilere göre;  4 ayda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 18.72, memur emeklilerine yüzde 13.56 zam oluştu. Geriye 2 veri kaldı. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre de Mayıs enflasyonu yüzde 3.04, Haziran enflasyonu yüzde 2.56 bekleniyor.

Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız kazanacak Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız... Haberi Görüntüle

EN AZ YÜZDE 25 ORANINDA ZAM 

Bu tahmin gerçekleşirse 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 25.46'ya ulaşacak. Memur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 9.10 enflasyon farkıyla yüzde 20.01'i bulacak. Kök aylıklara yansıtılacak zam oranı 3 Temmuz'da netlik kazanacak. 

Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre azalış var Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre... Haberi Görüntüle

KÖK AYLIKLARA YAPILACAK ZAM ORANI TEMMUZ'DA KESİNLEŞECEK 

Bu tahmin gerçekleşirse 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 25.46'ya ulaşacak. Memur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 9.10 enflasyon farkıyla yüzde 20.01'i bulacak. Kök aylıklara yansıtılacak zam oranı 3 Temmuz'da kesinleşecek. Ayrıca bu dönemde ek iyileştirme de masaya yatırılacak.

2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek gösterge, taşerona kadro... 2024 torba yasa Meclis'e geldi: Ev kadınlarına emeklilik, 3600 ek... Haberi Görüntüle

 EŞİT ZAM İÇİN İKİ FORMÜL BULUNUYOR 

Çalışmalar kapsamında ele alınacak formüllerden biri daha önce de uygulanan refah payı olacak. Refah payıyla birlikte tüm emeklilerin zam oranının eşitlenmesi bekleniyor. Burada da 2 formül bulunuyor. Memur emeklilerinin artışı SSK ve Bağ-Kur'luların seviyesine çıkarılabileceği gibi, tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranları yükseltilebilecek.

Eğer enflasyon tahminleri gerçekleşir ve ilk formül hayata geçirilirse memur emeklilerine 5.45 puanlık refah payı verilerek tüm emeklilerin zam oranı yüzde 25.46'da eşitlenebilecek. İkinci formülün hayata geçirilmesi halinde verilecek refah payı tüm emeklilerin zam oranını yükseltecek kadar olacak. Örneğin; tüm emeklilerin zam oranı yüzde 30'da eşitlenebilecek.

Bu durumda eğer 6 aylık enflasyon yüzde 25.46 çıkarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 4.54 puanlık, memur emeklilerine ise 9.99 puanlık refah payı verilerek maaşlarına zam yapılmış olacak. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading