Yandex Metrica

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi! Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi! Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi

Emekliler kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Emekli vatandaşların yüzünü güldürecek karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi

21.05.2024, 21:12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere özel proje ve uygulamalar için çalışmalarına devam ediyor. Hayata geçirilecek kampanyalarla emeklilere birçok alanda avantaj sağlanacak.

Emekliler kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin emekliler için kullanımı da mümkün olacak. İndirim bu yıl sonuna kadar geçerli olacak. İndirim 21 Mayıs 2024'te yürürlüğe girdi. Emekliler, kararla birlikte sosyal tesisler ve misafirhanelerde uygun fiyatlardan yararlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında konuşmuştu. 

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan gelmişti.

SGK'yı emeklilerin hayat kalitesini artıracak, arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturduklarını belirten Bakan Işıkhan "SGK'yı emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik; sağlık hizmetlerinden, sosyal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER

Bakan Işıkhan, indirim ve kampanyalara dair sevindiren gelişmeyi duyurdu. Bakan Işıkhan, emekllilerin hayat şartlarını kolaylaştıracak adımları tek tek sıralamıştı.

* Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait müsafirhane, öğretmenevi, sosyal tesisler ve konuk evlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi faydalanabilecek.

* Emeklilere kamu tesislerinde yüzde 15 indirim olacak.

* Emeklikart'a indirimler tanımlanacak.

* Kredi ve yurtlar kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Dev zam hesaplara yattı Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

YÜZDE 10 İNDİRİM OLACAK

* Emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak.

* Emeklilerin yaşam koşullarını kolaylaştıracak teknonolojik çözümleri devreye alacağız.

* PTTCELL tarafından emeklilere özel indirim paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler sağlanıyor.

* TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı.

Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Zamlı maaşların yatırılacağı o tarihe dikkat! Emekli maaşlarına müjdeli haber geldi! Merakla beklenen maaş farkı ödeme... Haberi Görüntüle

EMEKLİ DANIŞMAN MASASI KURULACAK

Öte yandan SGK tarafından emekli danışmanları görevlendirilecek. Emekli vatandaşların beklenti ve talepleri dinlenecek. Faaliyet ve çalışmalar "Emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden paylaşılacak. 

Habere Tepki Ver

3

4

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading