Yandex Metrica

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor

Türkiye'nin "9. İyilik Gemisi"ndeki yardım malzemeleri Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor. Gazze için gönderilen 3 bin 774 ton insani yardımlar gümrük işlemleri sonrası ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Dünya

24.04.2024, 23:01

Türkiye, Gazze'nin ve Gazzelilerin yanında olmaya devam ediyor. 7 Ekim öncesinde ve sonrasında Filistin'in haklı davasında en büyük destekçisi olan Türkiye, grek maddi gerekse de manevi olarak bölge halkına destek vermekten bir an olsun vazgeçmedi. Dünya genelinde Gazze'ye en fazla insani yardım gönderen ülke konumunda olan Türkiye, Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi'ni de Mısır'a gönderdi. Kısa süre önce Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşan 3 bin 774 ton insani yardım yüklü gemi için tahliye işlemleri başladı. Gemiyle Mısır'a ulaştırılan malzemeler arasında gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. 

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

16 NİSAN'DA YOLA ÇIKTI

9. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'nda yüklenmiş, 16 Nisan'da da yola çıkmıştı. El-Ariş Limanı'nda gemiye yanaşan vinç, 227 bin 63 gıda paketi, 869 ton un, 14 bin 700 bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton muhtelif malzemenin bir kısmını rıhtıma indirmeye başladı. Yardım malzemeleri işlemlerin tamamlanmasının ardından Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 1 NUMARA

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading