Yandex Metrica

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi?

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi?

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluğunu bombalamasının ardından iki ülke arasındaki misilleme saldırıları, karşılıklı tehditler Ortadoğu'nun güvenliğini sarstı. İran Devrim Muhafızları Komutanı Haktaleb, 'Nükleer tesisleri bombalarız' tehdidine karşılık, 'İran nükleer füzelerini devreye sokar' karşılığını verdi.  

Dünya

01.05.2024, 09:29

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluk Binası'nın İsrail'e ait F-35 savaş uçaklarının bombalanmasının ardından İran-İsrail arasındaki karşılıklı misilleme saldırıları ve sözlü tehditler Ortadoğu'nun güvenliğini sarstı. Şam konsolosluk binasına yapılan saldırıda İranlı 2 generalin aralarında bulunduğu 7 kişi öldürüldü.

İsrail'in F-35 savaş uçaklarıyla konsoloslukta İranlı üst düzey yöneticilerin öldürülmesinin ardından İran, İsrail topraklarına 300'e yakın kamikaze İHA, seyir füzesi ve balistik füze saldırısı düzenledi. Düzenlenen saldırılar Ürdün hava sahasında ABD ve İngiliz savaş jetleri tarafından imha edilmeye çalışıldı.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

NÜKLEER TESİSLER VURULABİLİR Mİ?

Ortadoğu'da 3. Dünya Savaşı'nın başlaması an meselesiyken, İsrailli yetkililerden yapılan açıklamalarda İran'ın diğer ülkelerdeki dron fabrikalarının hedef alınacağı, İran topraklarında bulunan Nükleer tesislerin de vurulma ihtimali olduğu belirtildi.

İsrail'in bu açıklamalarının ardından İran Devrim Muhafızları Komutanı Haktaleb, Nükleer tesislere saldırmakla tehdit eden İsrail'e karşı 'Nükleer doktrinin' değişeceğini vurguladı.

Tesnim haber ajansında yer alan habere göre Haktaleb, "Eğer İsrail, İran'a baskı yapmak için nükleer merkezlerimize saldırı tehdidini bir araç olarak kullanırsa, İran nükleer doktrin politikasını gözden geçirebilir ve önceki ilan edilmiş mülahazalarını değiştirebilir." ifadelerini kullandı. Açıklamalarına ek olarak İran savunma sistemlerinin olası İsrail saldırılarına karşı hazır olduğu vurgulandı.

İsrail'in Nükleer tesislerine saldırı gerçekleşmesi halinde İsrail'de bulunan nükleer tesislerin koordinatlarının ellerinde olduğunu belirten Haktaleb, füzeler ile tesisleri vurmak için hazır olduklarını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Ermenistan açıklaması: 'Hiçbir çabadan kaçınmayacağız' Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Ermenistan açıklaması: 'Hiçbir çabadan kaçınmayacağız' Haberi Görüntüle

İRAN VE İSRAİL'İN GİZLİ NÜKLEER TESİSLERİ DEŞİFRE OLMUŞTU 

Ülkelerin nükleer tesisleri genel olarak gizli tutulmakta. 2002 yılında Ulusal Direniş Konseyi’nin eski bir üyesi Natanz ve Arak'ta bulunan İran'a ait iki gizli nükleer tesisi ifşa etmişti. Bu açıklamaların ardından ABD, İran'ı nükleer silah yapmaya teşebbüs etmekle suçlamış ve nükleer kriz süreci başlamıştı.

2003 yılının başlarında ise MSNBC tarafından yapılan habere göre, İsrail'in Amerikan hava savbunma sistemleriyle konunan Dimona kasabasından 14 kilometre, Ürdün sınırından 40 kilometre uzaklıkta gizli nükleer tesisi bulunmakta. 'Tekstil fabrikası' olarak gösterilen gizli nükleer tesisin, deşifre olduğu bilinmekte.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading