Yandex Metrica

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail'de manşet: Gafil avlandık

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail'de manşet: Gafil avlandık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı sonrası İsrail ile tüm ticaretini kesen Türkiye, siyonistleri zor durumda bıraktı. Türkiye'nin ambargosu sonrası gıda fiyatları uçarken, İsrail medyası "Gafil avlandık" diyerek duyurdu.

Dünya

16.05.2024, 16:20

Ticaret Bakanlığı, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" ifadeleri ile İsrail ile Türkiye arasıdnaki tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu ifade etmişti.

Bu açıklama sonrası İsrail'de gıda fiyatları uçuşa geçerken, İsrail medyası bu durumu "İsrail'de Türk krizi" başladı başlığı ile duyurmuştu.

İsrail saldırıları esirlerin can güvenliğini tehlikeye atıyor: Hamas, esirleri koruyan grupla iletişimin kesildiğini duyurdu İsrail saldırıları esirlerin can güvenliğini tehlikeye atıyor: Hamas, esirleri koruyan... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE TÜRK KRİZİ

İsrail merkezli Strauss bazı süt ürünleri için fiyat artış yapacağını duyurdu. Öte yandan Bu haftanın başlarında Coca-Cola ve Tnuva da ürünlerinde fiyat artışına gitmişti.

Bazı şirketler, ürünlerinin fiyatlarındaki artışları, kısmen İsrail saldırganlığına bağlarken, bazı şirketler ise üretim araçları ve hammadde fiyatlarındaki artışlara bağladı. Bu iki denkleme ek olarak durumu değerlendiren bazı analsitler ise Türkiye'nin ambargosunun İsrail'de etkili olduğunu belirtti.

Yine bir başka İsrail medyası Habere göre, alternatif ithalat kaynakları bulmak zaman ve anlaşmalar gerektiriyor ve bunlar imzalansa bile mal fiyatlarının Türkiye'deki mal tedarikçilerinin talep ettiğinden çok daha yüksek olması muhtemel.

Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il için alarm verildi Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN HAMLESİ İLE GAFİL AVLANDIK"

Haberde Tel Aviv yönetiminin bu karar ile adeta gafil avlandığı belirtildi. İsrailli gazete yöneticilerin Ankara'dan böyle bir hamle beklemediğini ve Türkiye'nin İsrail'le ticari bağlarını kesme kararının “tamamen sürpriz” olduğunu belirtti.

Calcalist, inşaat sektörünün ve Türkiye'den İsrail'e bir dizi popüler otomobil ihraç eden otomotiv sektörünün boykottan özellikle etkilendiğinin altını çizdi.Calcalist, temel hammaddelerin gelmesinin durması, temel ihtiyaç maddeleri ve gıda fiyatlarının artması ve konut fiyatlarının artabilmesi nedeniyle Türk boykotunun mali yansımalarının yakında İsraillileri etkileyeceğini yazdı.

 

Habere Tepki Ver

52

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading