Yandex Metrica

Son dakika! Rusya, Ukrayna ile ateşkes şartlarını açıkladı: Üç bölge bağımsız olsun

Son dakika! Rusya, Ukrayna ile ateşkes şartlarını açıkladı: Üç bölge bağımsız olsun

Son dakika haberleri... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’ya başlattıkları askeri harekatı durdurabileceklerini ifade etti. Peskov, öne sürdükleri şartların Ukrayna tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:56

Putin'in 24 Şubat günü verdiği emirle Rus ordusunun Ukrayna'ya askeri operasyonunun 12. gününde devam ederken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ateşkese dair açıklama geldi.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA ANAYASIYI DEĞİŞTİRMELİ'

Ukrayna'nın taleplerini kabul etmesi halinde operasyonların "her an" durabileceğini ifade eden Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna'nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

OPERASYON NEDEN BAŞLATILDI?

Operasyonların Ukrayna'nın silahsızlandırılması amacıyla başlatıldığının altını çizen Peskov, “Aslında Ukrayna'nın silahsızlandırılmasını tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Onlar, bu düşmanlıklarını sonlandırmalı” diye konuştu.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

'3 BÖLGE BAĞIMSIZ OLSUN'

Şartlarının devamında Kırım, Luhansk ve Donetsk için de koşullarını öne süren Peskov, “Kırım'ın, Rusya'nın parçası olarak tanımasını, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsız devletler olarak tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kremlin, Donbass'ta ‘operasyona son verme’ şartlarını açıkladı:
♦️Ukrayna’nın tarafsız kalacağını Anayasası’na alması
♦️Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanınması
♦️Donetsk ile Lugansk halk cumhuriyetlerininin bağımsızlığının tanınması

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading