Yandex Metrica

Son dakika! Rusya, Ukrayna ile ateşkes şartlarını açıkladı: Üç bölge bağımsız olsun

Son dakika! Rusya, Ukrayna ile ateşkes şartlarını açıkladı: Üç bölge bağımsız olsun

Son dakika haberleri... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’ya başlattıkları askeri harekatı durdurabileceklerini ifade etti. Peskov, öne sürdükleri şartların Ukrayna tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:56

Putin'in 24 Şubat günü verdiği emirle Rus ordusunun Ukrayna'ya askeri operasyonunun 12. gününde devam ederken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ateşkese dair açıklama geldi.

ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin kişi gözaltına alındı ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA ANAYASIYI DEĞİŞTİRMELİ'

Ukrayna'nın taleplerini kabul etmesi halinde operasyonların "her an" durabileceğini ifade eden Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna'nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Sel felaketi kenti etkisi altına aldı: 29 kişi hayatını kaybetti Sel felaketi kenti etkisi altına aldı: 29 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

OPERASYON NEDEN BAŞLATILDI?

Operasyonların Ukrayna'nın silahsızlandırılması amacıyla başlatıldığının altını çizen Peskov, “Aslında Ukrayna'nın silahsızlandırılmasını tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Onlar, bu düşmanlıklarını sonlandırmalı” diye konuştu.

Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Haberi Görüntüle

'3 BÖLGE BAĞIMSIZ OLSUN'

Şartlarının devamında Kırım, Luhansk ve Donetsk için de koşullarını öne süren Peskov, “Kırım'ın, Rusya'nın parçası olarak tanımasını, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsız devletler olarak tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kremlin, Donbass'ta ‘operasyona son verme’ şartlarını açıkladı:
♦️Ukrayna’nın tarafsız kalacağını Anayasası’na alması
♦️Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanınması
♦️Donetsk ile Lugansk halk cumhuriyetlerininin bağımsızlığının tanınması

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading