Yandex Metrica

Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor

Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor

Arjantin'de binlerce kişi Siyonist sevici Başkan Milei'nin kemer sıkma tedbirlerini protesto ediyor. Ülke genelinde toplu taşımanın neredeyse tamamı durma noktasına geldi ve birçok mağaza kapalı kaldı.

Dünya

20.05.2024, 17:24

Arjantin sendika federasyonu CGT, ultra liberal Başkan Javier Milei'nin kemer sıkma politikalarını ülke çapında bir genel grevle bir kez daha protesto etti. Sonuç olarak, Güney Amerika ülkesinde yerel toplu taşıma ve hava taşımacılığı büyük ölçüde durma noktasına geldi. 

Çalışanların işyerlerine ulaşamaması nedeniyle çok sayıda mağaza kapalı kaldı. Bankalar, süpermarketler, okullar, üniversiteler, ulaşım, çöp toplama ve postaneler de grevden etkilendi.

ABD Savunma Bakanı Austin resmen duyurdu: 'İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduk' ABD Savunma Bakanı Austin resmen duyurdu: 'İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduk' Haberi Görüntüle

OTOBÜSLER TAŞ YAĞMURUNA TUTULDU

CGT, diğer işçi temsilcileriyle birlikte "demokrasiyi, işçi haklarını ve geçim ücretini savunmak için" grev yaptığını söyledi. İçişleri Bakanı Patricia Bullrich grevi bir zayıflık işareti olarak nitelendirdi. "Rahatsız etmeyi bırakıp çalışmaya başlamalısın" dedi.

Buenos Aires'te greve rağmen çalışan iki otobüse taş yağmuru yağdı. Greve katılmayan bir taksi şoförü TN televizyonuna şunları söyledi: "Çalışmazsam yiyecek hiçbir şeyim yok. Ailemi geçindirmek için çalışmak zorundayım."

Soykırımcı İsrail yine sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli öldü, çok sayıda yaralı var Soykırımcı İsrail yine sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli öldü, çok... Haberi Görüntüle

ARJANTİN RESESYONA DOĞRU GİDİYOR

Bu, Arjantin'de beş ay içinde gerçekleşen ikinci genel grev. Ülke ciddi bir ekonomik kriz içerisinde. Enflasyon yüzde 280'in üzerinde ve Arjantin resesyona doğru gidiyor. 

Milei, katı kemer sıkma önlemlerinin bir parçası olarak yakın zamanda binlerce kamu sektöründeki işçiyi işten çıkardı, sübvansiyonları kesti ve sosyal programları yürürlükten kaldırdı. Yüzbinlerce kişi eğitim kesintilerine karşı kitlesel protesto gösterileri düzenledi.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei

Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya basınında Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya... Haberi Görüntüle

'MESCİD'İ AKSA'NIN YIKILMASI GEREK' DEMİŞTİ

Siyonist sevici Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, geçtiğimiz günlerde srail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı" aldığını ifade ederek skandal sözlere imza atmıştı. 

Milei ayrıca "Mesih'i getirmek için" İslam'ın üçüncü en kutsal mekanı olan Mescid-i Aksa'nın yıkılması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading