Yandex Metrica

Bu adam savaş çıkarır: Siyonist sevici diplomatik krize neden oldu: Eğer özür dilemezse...

Bu adam savaş çıkarır: Siyonist sevici diplomatik krize neden oldu: Eğer özür dilemezse...

Ülkesinde istenmeyen adam ilan edilen Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei, İspanya ile diplomatik krizin eşine geldi. Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei'nin, İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'in eşi hakkında yaptığı yorumlar sonrası iki ülke arasında tansiyon yükseldi. 

Dünya

21.05.2024, 12:07

İsrail'e verdiği koşulsuz destek ile tanınan Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei, Filistin'i devlet olarak tanımaya hazırlaran İspanya ile diplomatik krizin eşiğine geldi. 

İspanya Dışişleri Bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei'nin İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'in eşi hakkında Pazar gününden bu yana iki ülke arasındaki diplomatik krizin kaynağı olan tartışmalı açıklamalarının ardından Arjantin'in İspanya büyükelçisini çağırdığını duyurdu.

 Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei

Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, "Bu sabah Arjantin büyükelçisi çağrıldı. Durumun ciddiyetini kendisine ileteceğim ve Javier Milei'den bir kez daha kamuoyu önünde özür talep edeceğim" ifadelerini kullandı.

Son dakika... ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı: Kanlar içerisinde kürsüden indirildi Son dakika... ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı: Kanlar... Haberi Görüntüle

"ÖZÜR DİLEMEZSE..."

Milei'nin özür dilememesi halinde diplomatik ilişkilerin bozulabileceği yönündeki soruya Albares, bu ihtimalin de göz ardı edilmediğini ifade etti. "Elbette bu adımları atmak istemiyoruz, ancak kamuoyundan özür gelmezse atacağız" diye açıkladı.

Madrid, İspanyol aşırı sağ partisi Vox'un düzenlediği bir kongre sırasında Javier Milei'nin birkaç saat önce Madrid'de yaptığı açıklamalara tepki olarak Pazar günü Arjantin büyükelçisini süresiz olarak geri çağırdığını duyurmuştu.

Şok ifadelere alışkın olan Arjantin cumhurbaşkanı, bu konuşmasında "sosyalizme" ve sol partilere saldırırken, aynı zamanda Başbakan'ın eşi Begoña Sánchez'e de saldırdı ve onu adını vermeden "yozlaşmış" olmakla suçladı.

Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

"RÜŞVETÇİ BİR KARINIZ OLDUĞU İÇİN KİRLİSİNİZ"

Javier Milei, "Küresel seçkinler sosyalizm fikirlerini uygulamanın ne kadar yıkıcı olabileceğinin farkında değiller. Bunun nasıl bir toplum ve ülke yaratabileceğini, iktidara yapışan insan tipini ve bunun yaratabileceği suiistimal düzeyini bilmiyorlar" dedi. Ve ekledi: "Rüşvetçi bir karınız olduğunda kirlenirsiniz ve bunu düşünmek için beş gün ayırırsınız"

Bu yorumlar , İspanyol mahkemelerinin eşi hakkında "yolsuzluk" suçundan ön soruşturma başlatmasının ardından Sánchez'in tüm faaliyetlerini askıya alma ve istifayı düşünmek üzere beş gün süreyle kenara çekilme kararına açık bir gönderme olarak görüldü.

Buenos Aires, İspanyol hükümetinin özellikle İspanyol hükümetinin üç numarası tarafından "nefret" ekmekle suçlanan Javier Milei hakkında söylediklerinden dolayı özür dilemenin Pedro Sánchez'e kaldığını doğrulayarak yanıt verdi.

"Öyle bir bahane yok. Bahane yok. Arjantin İçişleri Bakanı Guillermo Francos, TN kanalına yaptığı açıklamada, tam tersine İspanyol hükümetinin Milei hakkında söylediklerinden dolayı özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum ” dedi.

Eylem Tok'un ABD'ye kaçırdığı oğlu Timur Cihantimur kabusu yaşıyor! Cezaevinde saldırıya uğradı Eylem Tok'un ABD'ye kaçırdığı oğlu Timur Cihantimur kabusu yaşıyor! Cezaevinde... Haberi Görüntüle

MESCİD'İ AKSA'NIN YIKILMASI GEREK' DEMİŞTİ

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı" aldığını ifade ederek skandal sözlere imza atmıştı. 

Milei ayrıca "Mesih'i getirmek için İslam'ın üçüncü en kutsal mekanı olan Mescid-i Aksa'nın yıkılması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

3

0

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading