Yandex Metrica

Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya basınında

Bayram eden de var, yas tutan da: Reisi'nin ölümü dünya basınında

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasıyla hayatını kaybetmesiyle birlikte dünya basınında rota bir anda İran'a kaydı. Reisi'nin ölümünü şölen havasında kutlayan da vardı yas tutan da. İşte dünya manşetlerinde Reisi'nin ölüm haberi...

Dünya

21.05.2024, 09:41

Dünya dün akşama doğru İran'dan gelen helikopter kazasıyla bir anda rotasını Orda Doğu'ya çevirdi. İçinde İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin de bulunduğu helikopter Tebriz'in dağlık alanında yere çakıldı. Saatler süren arama kurtarma operasyonuna Türkiye'den AKINCI TİHA'da katıldı. 

İran üzerinde uçuş yapan TİHA'nın tespit ettiği helikopter enkazına daha sonra arama kurtarma ekipleri yönlendirildi. Sabah saatlerinde ise Reisi'nin cansız bedenine ulaşıldı. Ölüm haberi İsrail medyasında bayram havasıyla karşılanırken, birçok ülke İran'a taziye mesajlarını sundu. 

Reisi'nin ölüm haberini ilk duyuran gazetelerden biri olan Amerikan New York Times gazetesi, 'Ölümler Artan Dış Gerginlik Sırasında Geliyor' başlığını tercih etti. Reisi'nin ölümü üzerine BBC'nin şef muhabiri Lyse Doucet bir yorum yazısı kaleme aldı. Yazıda, Reisi'nin İran'da gücün zirvesine yakın bir konumda bulunduğunu ve zirvenin en tepesine çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Doucet, ancak Reisi'nin kazadaki ani ölümü ile, sağlığı uzun süredir yoğun ilgi odağı olan 85 yaşındaki Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in yerine kimin geçeceği konusundaki artan spekülasyonları alt üst ettiğini yazdı.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

İRAN'I YENİ DÖNEMDE NE BEKLİYOR?

'Devlet televizyonu, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı'nın öldüğünü bildirdi' başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan İngiliz The Guardian gazetesi,canlı blog ile 'İran'da yeni dönemde ne beklendiği?' sorusuna cevap aradı. Buna göre İngiliz gazete, Bir cumhurbaşkanının görevde ölmesi durumunda, İran anayasasının 131. maddesinin, ülkedeki tüm devlet meselelerinde son söz sahibi olan dini liderin onayıyla, ilk başkan yardımcısının (Muhammed Mokhber) görevi devralacağını belirtti. 

Bir başka İngiliz gazetesi olan Independent gazetesi ise, İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopterinin dağlara düşmesi sonucu hayatını kaybetti' başlığı ile gelişmeleri canlı blog ile okuyucularına aktaran bir diğer yayın kuruluşu oldu.

Takipçilerini kandırdı insan kaçakçılığına kurban etti! İnstagram fenomeninin akılamaz planı suya düştü! Takipçilerini kandırdı insan kaçakçılığına kurban etti! İnstagram fenomeninin akılamaz planı... Haberi Görüntüle

"TANRAN CELLADININ SONU"

Reisi'nin ölüm haberini bayram havasında veren İsrail gazetesi Maariv, 'Tahran celladının sonu: Helikopter kazasında Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti' başlığını attı.

Bir başka İsrail gazetesi olan Haaretz, 'İran, Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın Helikopter Kazasında Öldüğünü Doğruladı' başlığını terci etti. Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesi, 'İran resmen açıkladı: Helikopter kazasında ülkenin Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti' dedi.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading