Yandex Metrica

İsrail'de UCM'nin Netanyahu hakkındaki kararı tartışılıyor: Cumhurbaşkanı Herzog'dan tepki, muhalefetten destek

İsrail'de UCM'nin Netanyahu hakkındaki kararı tartışılıyor: Cumhurbaşkanı Herzog'dan tepki, muhalefetten destek

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında yakalama kararı başvurusunda bulunmuştu. Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, karara tepki göstererek bunun tek taraflı siyasi bir adım olduğunu belirtti.  İsrail Parlamentosundaki muhalif Ortak Liste Partisi Milletvekili Cassif ise ikili hakkında verilen kararı doğru ve beklenen bir karar olarak değerlendirdi.

Dünya

22.05.2024, 00:17

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için aldığı yakalama kararına ilişkin tartışmalar devam ediyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkında aldığı karara tepki gösterdi. Herzog, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdada UCM Başsavcısı Kerim Han'ın açıklamasının ölçüyü aştığını ve uluslararası yargı sisteminin çöküş tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. İsrail ordusunun ve başında Netanyahu'nun bulunduğu hükümetin savaş suçlarını ve hukuk ihlallerini görmezden gelen Herzog, yakalama kararı başvurusunu siyasi bir adım olarak değerlendirdi.

Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Haberi Görüntüle

MUHALİF MİLLETVEKİLİNDEN UCM'YE DESTEK

İsrail Parlamentosundaki muhalif Ortak Liste Partisi Milletvekili Ofer Cassif ise UCM'nin kararını destekler bir açıklama yaptı. Cassif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamad kararı doğru ve beklelen bir karar pşarak yorumladı. Cassif, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Lahey'deki UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkındaki kararı doğru ve bekleniyordu. Netanyahu ve Gallant'ın Gazze'deki savaş suçları ile insanlığa karşı işledikleri suçların sorumluluğunu üstlenmelerine inanmak mantıklı olur. Hiçbir birey veya kurumun uluslararası hukuktan üstün olmaması gerekir."

O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif! Değeri dudak uçuklattı! Herkes sıraya girecek O bölgede devasa rezerv bulundu: Tam tamına 3,2 milyarlık keşif!... Haberi Görüntüle

UCM'NİN NETANYAHU VE GALLANT KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu. İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 15 binden fazla çocuğu, 10 bine yakın kadını katletti. Yaklaşık 8 aylık süre zarfında Gazze'de katledilen sivil sayısı 35 bin 562 olurkan 79 bin 652 kişi ise yaralandı. Enkaz altında binlerce kişiye ait ceset olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading