Yandex Metrica

Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme!

Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme!

Ruslar, Ukrayna ordusundan iki albayı Zelensky'i öldürmesi, tetikçilik yapması için rüşvet vermişti. İki albay tutuklanarak cezaevine gönderilirken Kiev istihbaratı, suikast ve bilgi sızdırma şüphesinden dolayı üst düzey bir ismi daha görevden aldı.

Dünya

20.05.2024, 05:25

Geçtiğimiz günlerde Kiev ordusundan iki albay, Rus saflarına geçerek Zelensky'e suikast planları yaparken yakalanmıştı. Ukrayna liderini dron saldırı ile katletmek isteyen casus albaylar, tutuklanarak hapse gönderildi.

Vatana ihanet ve terör eylemi hazırlamak suçundan yargılanan Ukraynalı askerler, Rus Güvenlik Servisi'nden (FSB) iki adet İHA ve çok sayıda mühimmat aldığını itiraf etti. Mühimmatları patlatmak için ise başka bir suç ortağı daha aradıklarını dile getirdiler.

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç... Haberi Görüntüle

KRİTİK İSMİ GÖREVDEN ALDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayımladığı yeni kararname ile Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı Serhii Rud'u görevden aldı. 2019 yılından itibaren görevini sürdüren Rud'un yerine henüz bir atama yapılmadı. 

SBU, Zelenskiy ve üst düzey askeri yetkililere suikast hazırlığı yapan 5 ajanı deşifre etmiş, Rus istihbaratına bilgi sızdırmaktan dolayı 2 albayı da tutuklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading