Yandex Metrica

1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir etti

1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir etti

Rusya'ya karşı intikam operasyonu düzenleyen Kiev 1200 kilometre uzaklıktaki bir Rus petrol rafinerisini yerle bir etti. Ukrayna dronu 1.500 kilometrelik "rekor mesafe" uçuşu ile cephedeki askere umut verdi.

Dünya

20.05.2024, 09:24

1.500 kilometre mesafe kat eden Ukrayna dronları yarı özerk Başkurdistan Cumhuriyeti'ndeki Rus petrol rafinerisi yerle bir etti. 

Ukrayna, sınıra yaklaşık 1200 kilometre uzaklıktaki bir Rus petrol rafinerisine saldırdığını açıkladı. Ukrayna savunma çevreleri Perşembe günü yaptığı açıklamada, yarı özerk Başkurdistan Cumhuriyeti'ndeki rafineriye yönelik saldırının "rekor menzile" ulaştığını söyledi. Drone toplamda 1.500 kilometrelik bir “rekor mesafe” kat etti.

Avrupa Rusya'sının doğu kesiminde yer alan Başkurdistan Ukrayna sınırından nispeten uzaktadır. Drone saldırısının hedefi Salavat kentindeki Gazprom rafinerisiydi. Saldırı Ukrayna gizli servisi SBU tarafından gerçekleştirildi.

Kredi imzalamak için ölen amcasını bankaya götüren kadın: Ben canavar değilim Kredi imzalamak için ölen amcasını bankaya götüren kadın: Ben canavar... Haberi Görüntüle

1.500 KM ÖTEDEN VURULDU

Başkurdistan Cumhurbaşkanı Radii Khabirov Telegram kısa mesaj servisinde Gazprom Neftekhim Salavat fabrikasının saldırıya rağmen her zamanki gibi çalıştığını söyledi. Rus devlet haber ajansı RIA, acil servislere atıfta bulunarak, drone saldırısının Rusya'nın en büyüklerinden biri olan sanayi kompleksinin pompa istasyonu binasına zarar verdiğini bildirdi. Söz konusu saldırıda yaralanan olmadı.

Öte yandan Ukrayna sınırına 300 kilometre mesafede olan Rusya'nın Kaluga Oblastı'ndaki Pervyy Zavod petrol rafinerisine 9-10 Mayıs gecesi dronlarla saldırı düzenlendi. Yerel halk tepelerinde uçan çok sayıda İHA'nın farklı seslerini duyduklarını, ardından petrol rafinerisinin yakınındaki bölgede yangın çıktığını bildirdi. 

Ayrıca Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rusya'nın başkentine doğru uçan bir insansız hava aracının Moskova Oblastı'nda düşürüldüğünü belirtti. Bryansk Oblastı'nda üç insansız hava aracının daha imha edildiği iddia edildi.

İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' Haberi Görüntüle

KRASNODAR'DA RUS PETROL DEPOSU İMHA EDİLDİ

Ayrıca Ukrayna Güvenlik Servisi'ne (SSU) ait insansız hava araçları, Rusya'nın Krasnodar Krai'sindeki iki petrol aktarma deposunu vurdu. Aktarılan bilgiye göre, Rusya'nın Krasnodar Krai'sindeki Anapa kenti yakınlarındaki Yurovka köyündeki iki petrol deposunun vurulduğu aktarıldı. 

Kaynak, bu petrol depolarının yarımadanın yakınında bulunması nedeniyle işgal altındaki Kırım'daki Rus birliklerine yakıt tedariki için aktarma noktaları olduğunu söyledi.

Ukrayna özel servisleri, Rusya'nın savunma sanayii tesislerine ve savunmasını sağlayan Rus petrol rafinerisine yapılan drone saldırıları hakkında resmi olarak yorum yapmaktan kaçınırken, Aynı zamanda Ukrayna Güvenlik Servisi (SSU) ve Ukrayna Savunma İstihbaratı (DIU), on yıldır başlattığı savaşta Rusların üstün güçlerine direnen Ukrayna için bunların meşru hedefler olduğunu vurguladı.

Arap Birliği Zirvesi sona erdi: Hamas sonuç bildirisinden memnun Arap Birliği Zirvesi sona erdi: Hamas sonuç bildirisinden memnun Haberi Görüntüle

ALTYAPI TESİSLERİNE SALDIRI

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik taarruzunun iki yılı aşkın bir süre önce başlamasından bu yana, Ukrayna silahlı kuvvetleri insansız hava araçlarıyla Rusya topraklarının daha da derinlerine girmeyi başardı.

Rusya da çok sayıda insansız hava aracı kullanıyor ve silahlı kuvvetleri Mart ve Nisan aylarında Ukrayna enerji altyapısına büyük saldırılar düzenledi.

Haftanın başında Ukrayna'daki iki hidroelektrik santrali, Rus insansız hava aracının saldırısında o kadar ağır hasar gördü ki, tamamen arızalandı. Devlet enerji şirketi Ukrhidroenerho, Telegram'da "Bugüne kadar hidroelektrik santralin tamamı yıkıcı hasar gördü" dedi. 

Hasarın onarılması ve operasyonların eski haline getirilmesi için önemli miktarda mali kaynak gerekiyor.

Rus işgali başlamadan önce net elektrik ihracatçısı olan Ukrayna, şu anda ithalatı artırmak zorunda kalıyor. Kiev Enerji Bakanlığı Perşembe günü Çarşamba gününe kıyasla iki katına çıkarak 16.699 megawatt saate çıkması gerektiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading